Det flerkulturelle koret som er tilknyttet Levanger Voksenopplæring og innvandrertjenesten fikk Bjarne Brøndbo til å trykke på gullknappen under auditionen for TV2s populære program.

Dermed ble det direktesendt semifinale fra Telenor Arena for koret med nesten 30 deltakere fra 12 ulike nasjoner.

Etter opptredenen fredag kveld var koret blant de som ventet spent på å få høre om de fikk en plass i finalen. Det var derimot andre som fikk flere stemmer, og Norske talenter-eventyret var dermed over.

Lederne i Kveldskoret, Janniken Sandnesmo og Liv Kolstad, fortalte om Kveldskoret i et intervju med Nordlig Regnbue tidligere i vinter. Det var en videreføring av koraktiviteten ved voksenopplæringen, slik at de også kunne beholde de mest ivrige medlemmene når de var ferdig med norskopplæringen. Edvard Danso, en av deltakerne i Kveldskoret, sa da at koret er mest for kosen og hyggens skyld.

–Vi øver mye på sangene, men samtidig er det en sosial møteplass for elever som har gått her og de som fortsatt går her, og det er møteplass for nordmenn i koret og innvandrere som bor her. Som du vet er folk glade i musikk, så vi øver til flere konserter, sa han.

Etter gjennombruddet i Norske Talenter har de også opplevd større interesse og etterspørsel utenom Levanger. Noen vil ha dem til å opptre. Andre lurer på hvordan de har klart å få til et kor som fungerer på denne måten.