Torsdag 19.april arrangerte Korpsrekruttene i Levanger kommune en ekstraordinær samling på Skogn. Musikanter fra hele kommunen, som har spilt i 1 eller 2 år i korps, ble invitert til å bli med på øvelsen, sammen med Jan Magne Førde og studentene hans fra Nord Universitet. Sjelden vi har så storslagent besøk! Det kom 28 musikanter totalt - fra Åsen, Okkenhaug, Ytterøy og Skogn. Skogn skolemusikk var teknisk arrangør.

Trompetist Bjørn Kosberg Sørensen fikk gode råd av Jan Magne Førde og Lena Sten.

«Åh! så artig med et SÅ stort aspirantkorps!» utbrøt Ine på kornett da hun så hvor mange det var. Vanligvis sitter de yngste i korpset sammen med 3-7 andre på sitt nivå, men i dag var de altså hele 28 (!!) musikanter sammen, på nesten likt nivå.

Vil samarbeide mer

Kvelden startet kl 17.00 med introduksjon av dirigenten for Korpsrekruttene Lena S. Sten, og Jan Magne Førde.

Sten ledet første avdeling mens Førde ledet andre avdeling. Etter bare to timer var det hentekonsert for foreldrene: Hovedkorpset i Skogn skolemusikk, viste seg fram med «Above and Beyond» (James Swearingen) og «Java Jive» (Oakland Drake, arr.: Inge Sunde).

Deretter var det Korpsrekruttene sin tur med «Boom Boom» (Scott Rogers) - før alle musikantene avsluttet hentekonserten med Jan Magne Førdes komposisjon «Homecoming Song» til stor applaus fra foreldrene. Studentene stortrivdes!

Førde har arbeidet som profesjonell musiker og komponist i snart 30 år, og nå underviser han altså på et masterstudie i Musikk- og ensembleledelse på Nord Universitet. En levende legende i Norges korpsmiljø! Han tok kontakt med Lena S. Sten allerede i november for å arrangere en observasjonspraksis med studentene sine, nærmere bestemt: Ledelse av aspirant-/juniorkorps og skolekorps. Torsdagen i april ble en kjempesuksess, og både Førde og Sten håper på videre samarbeid.

Spillegleden på topp

Sten jobber til daglig som vikarlærer på Skogn Barne- og Ungdomsskole, men forvandles til messinginstruktør/trompetist på kveldstid - og dirigent i utvalgte helger. Hun har vært dirigent i Korpsrekruttene i 6 år og ser hvor godt utbytte musikantene har av å spille sammen med så mange. Musikantene blomstrer i løpet av en øvedag og spillegleden er på topp!

Til høsten starter en ny runde med Korpsrekruttene og Sten håper så mange som mulig av 2. års og 3.års-musikantene i korpsene i Levanger kommune blir med. Info blir sendt ut til styrene i korpsene til høsten.