Komiteen for Øras dager møttes på Brikken i Verdal mandag morgen. Fortsatt er det en stund til arrangementet finner sted, men programmet begynner å bli klart for det som skal bli en folkefest 23. til 25. august i år.

– Det som blir viktig nå fremover er at det lokale næringslivet ser nytten av arrangementet og melder seg på, sier leder i Verdal næringsforum, Ingrid Dahl Furunes.

Flere interesser

Øras dager tar nemlig sikte på å ikke bare lage et møtested og en tradisjonsrik martna med mange slags aktiviteter, men også å være et arrangement hvor det lokale næringslivet benytter anledningen til å profilere seg.

Det samme får lokalt kultur- og idrettsliv mulighet til.

For å lykkes med dette, er representanter for både idretten og butikkbransjen i Verdals næringsliv invitert inn i Øras dager-komiteen.

– Det er første gang at vi er med, og målet er å både presentere noe av Verdals idrettsliv og by på idrettslige aktiviteter under arrangementet, sier leder i Verdal idrettsråd, Paul Elvebø.

Elvestafett

Det var det for så vidt i fjor også, men i år skal tilbudet bli enda større og mer organisert. Særlig den siste dagen, lørdagen, skal idretten stå i sentrum. Vinne skilag, NMK Verdal og Levanger, Verdal IL handball, Stiklestad IL, Verdal klatreklubb og Verdal kampsportklubb er årets representanter. Det meste kommer til å skje utenfor bankbygget og i parken rett over gata.

Nå kommer i det hele tatt Øras dager til å være ganske kompakt i år, sentrert til Jernbanegata med noen unntak: Tivoliet vil fortsatt være utenfor Framgården, og «Elvemoro», med såkalt «River challenge» skjer naturlig nok i området mellom de to sentrumsbruene over Verdalselva.

– Der inviterer vi både bedrifter, vennegjenger og familielag til å delta i blant annet en stafett, opplyser rådgiver på kulturtjenesten i kommunen, Frode Strand.

Stenger veger

Kommunen er for øvrig representert også fra teknisk etat i komiteen med Thomas Patrik Lindblom.

– Det er veldig nyttig å ha tett og løpende dialog med kommunen, slik at alt går bra med stenging av veger og andre ting som må til for å gjennomføre Øras dager, forklarer «martnassjef» Arnstein Langåssve.

SpareBank1 SMN er med som samarbeidspartner i år også, denne gangen med Kevin Hovdahl Holmli som representant i komiteen.

– Vi er en bank som er opptatt av både samfunnet og næringslivet, og liker å være med der det skjer.

Butikker ut i gata

Lokalavisa Innherred har daglig leder Odd Arild Sandnes med. Amfi-leder Tove Merakerås er også med i komiteen, nå som nyvalgt leder av avdelingen handel, service og reiseliv i Verdal næringsforum.

Som representant for butikkbransjen er Perlen-innehaver Annikken Høgli med.

– Det er flere butikker på Øra enn de som er i senteret, og det må vi vise frem. Så jeg regner med at flere av oss i Sentrumsgården tar med oss butikken ut i gata.

Mer skolesamarbeid

Åpningsdagen av Øras dager blir det ekstra fokus på friluftsliv, gjennom et samarbeid med Verdal jeger- og fiskeforening. Fredag skjer elvemoroa, før idretten altså preger lørdagen.

– Vi bør kanskje få frem at arrangementet i år har et utvidet samarbeid med Verdal videregående skole. Elever derfra brukes både i komitéarbeidet og som ekstrahjelper i butikkene under Øras dager, sier Tove Merakerås. Fjorårets innsats ga mersmak for arrangørene, som vil ha mer i år.

– På denne måten blir Øras dager også en praktisk lærearena, fremhever næringsforumsleder Ingrid Dahl Furunes.

Scene-innhold

Enda mer konkrete planer for innholdet i årets Øras dager kommer nok i løpet av sommeren. Blant annet håper komiteen å fylle scenen med lokale artister og kulturutøvere gjennom alle de tre dagene.

– Det var en av tilbakemeldingene etter i fjor, at det skjedde litt for lite fra scenen. Så det ønsker vi å gjøre noe med, og i år blir det bare én scene alt skal foregå fra, sier Arnstein Langåssve.

Når Øras dager lukker bodene, er det bare å dra hjem for en dusj og gjøre seg klar til Åge-konsert i Folkeparken. I år blir nok været bra, skal dere se.