Det er nå tredje gang at teaterstykket «Oda fra havet» settes opp. Det handler om ungjenta Oda som vokser opp på Mausund. Hun vil gjerne bli fisker, men møter mye motstand. Det er en fortelling om å vokse opp på Trøndelagskysten på 60-70-tall, om kvinnekamp i utkant-Norge, om kjærlighet og håp, om tro og overtro, og om å leve med havet som nærmeste nabo og viktigste næringsvei- på godt og vondt. Marte Hallem har skrevet tekst og musikk til stykket, som er basert på trilogien «Folket i Spåhålet» av Vidar Oskarson.

De to første årene var det Hallem selv som spilte hovedkarakteren Oda Markusen, men i år er det skuespiller Evy Kasseth Røsten som skal bære rollen. Rollene Andor, Tobias, mor til Oda og Halstein er også bekledd av profesjonelle aktører, skriver arrangørene i en pressemelding. De andre rollene bekles av drevne amatørskuespillere fra Hitra, Frøya og Innherred.

Oda fra havet er en samproduksjon mellom hovedprodusent Oda fra havet, og co-produsent Scene Midt AS. Arnstein Langåssve har regi på forestillingen, Marte Hallem er regiassistent, Maciej Karpinski er orkesterleder, Elin Karpinski Strandheim er korleder og Vidar Oskarson er produksjonsleder. Arrangørene opplyser at årets manus er betydelig endret. Det har kommet noen nye roller til, mens andre er strøket.

Erlend Haga, som tidligere spilte Johan, skal i år ha rollen som Andro Skattvold. Moren til Oda, Anna Markusen, spilles av Elisabeth Matheson. Erlend Broholm spiller Tobias Ebbesen Jr. Pål André Hasselvold spiller Halstein Porkvika. Johan Trangvika spilles av Jostein Grande, mens Tor Ove Hallem har fått rollen som Lyder Markussen.