Ti på topp

Hva med en topptur til en grenseovergang?

Mange kjenner dette området som sitt jaktterreng.

Grensevarden på Hegglifjellet. Du kan starte fra Skalstugufjellet ved å gå «Gamle Kongevei», eller følge DNT-stien fra Sandvika. 

Kultur

Slik finner du hit:

Kjør Jamtlandsvegen til Sandvika. Parker i parkeringslomme på venstre side 0,5 km før Sandvika.

Følg rødmerket DNT-sti sørover forbi Gobekktjønna. Ta av stien til venstre, merket med «Ti På Topp-skilt». En del myr innover mot grenserøys nummer 166.

Når det gjelder trafikken mellom landa gjennom tidene har vi her i Verdal hele fem forskjellige steder vi kan med sikkerhet si at det har vært en markert ferdselslei med grenseovergang. På alle disse overganger er det plassert grenserøys.

Hvorfor ta turen til Heggli-fjellet: Det er en fin fjelltur med flott natur og utsikt mot blant annet Merraskardfjellet, Storsjøhøgda, Kjølhaugan, Skardfjellet og Skjækerfjella. Du kan starte fra ulike startpunkt; Skalstugufjellet, gå «Gamle Kongevei» eller følge DNTstien fra Sandvika. Populært turområde. Kombiner hytteturen om du har tilgang til hytte i Sandvika. Det er muligheter for å kombinere med fisketur til Godbekktjønna eller følge DNT-stien til Feren. På ski vinterstid er det også fint, til sammen kjøres det opp 70 kilometer med løyper i området. Mange kjenner området som sitt jaktterreng.