Lykkeland-stjerne blir student i Verdal

Sist måned gikk hun på den røde løperen i Cannes.
Kultur

Malene Wadel er fra Ålgård, og ikke den mest kjente skuespilleren her til lands. I hvert fall ikke ennå. Men det kan det bli forandring på når NRKs nye storsatsing, serien Lykkeland, får premiere til høsten eller vinteren. Lykkeland produseres av Maipo Film for NRK, og er med et budsjett på 96 millioner kroner en av de største seriene som er laget i Norge noensinne.

Sammen med Tjelta

Den kommende tv-serien er allerede solgt til flere andre land, og ble belønnet med pris for både beste manus og beste musikk under den internasjonale seriefestivalen i Cannes i april. Da gikk Malene Wadel på den røde løperen sammen med Amund Harboe, Anne Regine Ellingsæter, Bart Edwards og Pia Tjelta.

– Surrealistisk og utrolig gøy. Jeg har aldri vært med på noe sånt før. Bare det å bli nominert og reise dit var stort, sier Wadel til lokalavisa Gjesdalbuen.

Adrenalinnivået var skyhøyt da prisene ble offentliggjort, akkurat som da hun fikk rollen i Lykkeland. Hun kom nemlig først ikke videre, men fikk prøvespille på nytt. Da ble castingteamet overbevist.

Satser for fullt

Før NRK-jobben hadde hun bare roller i oppsettinger ved Vågen videregående skole og dramalinja ved Romerike folkehøgskole på CVen.

Nå går turen fra Oslo til Verdal, og skuespillerutdanningen ved Nord universitet.

– Jeg har hatt lyst til å bli skuespiller helt siden jeg var liten, og nå har jeg bestemt meg for å satse på dette i noen år, sier hun til Gjesdalbuen.

Wadel har allerede vist at hun Cannes. I Verdal får hun lære mer.