Ja, det vil vise seg. Tyskglosene skal vi la ligge. For her det snakk om dass i norsk forstand, og et skikkelig møkkaløp.

Idéutvikling

Fredag formiddag ble det nye konseptet under årets vømmølfestival testet ut på Minsaas plass. Sannsynligvis er det også der Porcelen Grand Prix vil finne sted fredag ettermiddag 1. juni under festivalen.

Eventmarked.no - tidligere kjent som Hoppeslott.com - er de som har utviklet ideen, og leder for den nordlige avdelingen i Namsos, Roger Skar, innrømmer at Vømmøl surret i bakhodet da ideen om Porselen Grand Prix (med s og ikke c, riktignok) ble unnfanget.

– Vi startet å tegne konseptet i fjor, og så har det «etti på seg» etter hvert, takket være mange dårlige kompiser, smiler han.

Ikke plast

Kort fortalt - og det trengs ikke mer - så blir Porcelen Grand Prix et «rallyløp» rundt en kort bane, der deltakerne sitter på hvert sitt motoriserte porselensdo og skal ta seg raskest mulig rundt banen. På hodet må de naturligvis ha hjelm, utstyrt med do-kost så klart.

Vinneren blir dassmester, taperen jumbo, og begge må stikke hodet ut av das

Litt mer normert stil på Ingemar Armomoen her.

sveggen og kanskje fotograferes etterpå.

– Til vømmøl dropper vi nok den oppblåsbare plastbanen, og bygger opp en bane med høyballer i stedet. Det blir mer i vømmølånden, sier Roger Skar.

Full fres

Ingemar Armomoen viste gode takter da han testkjørte banen fredag formiddag, og kanskje fant han frem noen taktiske genistreker i sin måte å traktere do-kjøretøyene på. Helt enkle å styre er de ikke, men skitt au, det er vel slik det skal være.

– Uten at alt er hundre prosent spikret, til jeg tro at Porcelen Grand Prix vil skje fra sånn fire til åtte-ish på fredagsettermiddagen og kvelden. Folk må gjerne melde seg på via vommol.org, vi håper at både bedrifter og vennelag kanskje ser sitt snitt til å kåre en dassmester, sier Arnstein Langåssve alias Ingemar Armomoen.

Ingemar Armomoen ble henvist til jumboplass etter testkjøringen.