«Mitt liv med hundene» er basert på den sanne historien om Ivan Mishukov. Fireåringen rømte i 1996 fra sin mor og et hjem preget av alkoholmisbruk. Lille Ivan ble boende på gaten sammen med en flokk hunder frem til sosialmyndighetene hentet han etter to år.

Som Mowgli

Historien kan på mange vi sammenlignes med fortellingen om Mowgli i Jungelboken.

Da Ivan, som var blitt 6 år, ble spurt om hvordan det var å leve sammen med mennesker igjen svarte han: «Det er fint å bo sammen med mennesker, de gir meg mat, men hunder er bedre enn mennesker for de lyver ikke.»

Den spesielle historien ble publisert i en avisartikkel fra 1998. Teatersamarbeidet NIE (New International Encounter) lagde en forestilling basert på Ivans historie. Siden har forestillingen dukket opp i flere varianter og det er prisbelønnet.

Avsluttende forestilling

Nå får også publikum på Innherred oppleve «Mitt liv med hundene». Avgangskullet ved Skuespillerutdanningen ved Nord Universitet jobber for tiden med sin avsluttende hovedproduksjon. «Mitt liv med hundene» har premiere fredag 25. mai i Tindved Kulturhage i Verdal. Forestillingen vises også 26. mai før det fortsetter med to oppsetninger i Trondheim og Oslo, henholdsvis ved Trøndelag Teater og Teater Manu. Regissør er Kjell Moberg, og forestillingen produseres av NIE.

Ble spilt i flere år

Dette er tredje gang han setter opp «Mitt liv med hundene». Første gang var i 1999. Da var det avgangsklassen ved teaterhøgskolen i Tsjekkia som stod på scenen.

– Da var denne historia helt ny, og forestillingen ble spilt i seks år i Praha, forteller Moberg til Nord.no.

Senere satte Moberg opp forestillingen sammen med NIE. I 2011 fikk de Danse- og Teatersentrums pris for «Mitt liv med hundene».

Det er andre år på rad at Kjell Moberg regisserer avgangsforestillingen ved skuespillerutdanninga.