Musikkansvarlig Kalle Garli, har sendt ut brev om at det står noe nytt på programmet for Vømmølfestivalen i år.

- For første gang i Vømmølfestivalens historie arrangeres det i år "Kor i Vømmøl", et senior og familie-arrangement på fredagskvelden, står det i pressemeldingen.

De siste to årene har det blitt arrangert en seniorkveld på Arken, men i år flyttes begivenheten altså til storteltet i Folkeparken.

- Det bli en alkoholfri hyggestund der Vømmølsanger og Vømmølmusikk står i sentrum, opplyses det.

Tre vømmølkor

Vømmølsangene fremføres av tre av Vømmøldalens kor, disse er:

1.Vømmøldalens mannlige mannssangkor for menn

2.Vømmødalens blandede dame og herrekor også kalt "klang fra dalen"

3.Hagergrynkorets smårips med dalens mestproduserende barneprodusenter

Korene akkompagneres av ingen ringere en Johan Møkkerbakkens sagnomsuste vømmølorkester.

- "Vi kjæm vist føre tillater det", uttalte Møkkerbakken på spørsmål fra Porcelen Tidenes journalist om han gledet seg til arrangementet.

Tar Visp og sæll pøls

Begivenheten starter klokken 18.00 med velkomst ved amatørkirurg Torfinn Dagsvik.

- Han vi gjerne ha kr. 50.- i inngang, men "barna får det gratis", sier Dagsvik.

I Vømmøldalen er det ikke terminaler for kortbetaling, så folk må ha med kontanter.

- Eller så det bruke Visp!

- Vipps, mener du vel ?

- Ja, gjær æ det ja kanskje.

I tillegg til sang med høye og lave toner, så selges det kaffe, vafler og saft.

- Det kain heinn det bli sælt pøls å, sier serveringsansvarlig Abel Maritsen.

Møkkerbakken auksjonarius

Sanginnslagene serveres i to bolker med åresalg og auksjon i pausen. Her oppfordres gjestene til å kjøpe årer i vilden sky og byde på auksjonsvarene under auksjonen. Johan Møkkerbakken er for anledningen auksjonarius.

- Hvordan det går får bare den som møter opp se, står det i pressemeldingen.

Når klokka nærmer seg 21.00 rundes det hele av med fellesnummer der alle tre korene samt publikum deltar.

Grunnet farang i redaksjonen på Porcelen Tidende er dette et referatet fra pressekonferansen skrevet med påholden penn av: Ola Oppi, gårdbruker og turistsjef.