Hvis noen merker at Torje begynner å skarre på r-ene, må noen hente ham. Hjem til Trøndelag.

For en ting er å være trønder i Bergen. Langt mer alvorlig blir det straks dialekten forkludres.

Så langt skal det ikke gå, forsikrer Torje Klevmo (31). Og poengterer at hans mor som bor på Inderøy strammer han opp dersom ord og uttrykk slipes for mye etter vestlandsmalen.

Begynner i Deloitte

– Vi har en langsiktig plan om å bli trøndere igjen, sier han. Enn så lenge blir nok levangsbyggen boende i Bergen sammen med kjæresten. Foreløpig i uoversiktlig framtid, for mens hun stortrives i firmaet Marine Harvest, bærer det inn i ny jobb også for Torje når han i løpet av sommeren begynner hos revisjonsselskapet Deloitte AS. En av de fire store, både nasjonalt og internasjonalt, når vi snakker revisjon.

Fra friidrett til finans

Torje Klevmo, med en tvillingsøster bosatt i Beitstad og en yngre søster bosatt i Trondheim, var en av landets største løpertalenter i ungdomsårene, og han satset hardt på friidrettsbanen også som senior, da med 800-meteren som sin beste øvelse. Flere skadeavbrekk gjorde at han la løpeskoene på hylla, og trappet ned i en alder av 24.

–Alt man gjorde av trening var nok ikke like gjennomtenkt. Sett i ettertid, var det noe idioti og kortsiktig tankegang som førte til at det ble mye belastning på kort tid. På slutten hadde jeg vondt på hver eneste økt, forteller 31-åringen. Med toppidrettskarrieren som et tilbakelagt stadium, ble det på den annen side tid til mer oppmerksomhet rundt økonomistudiene. Først i Trondheim, og senere ved Norges handelshøyskole i Bergen. Dit flyttet han i 2016, og med ventende jobb, ser det ut til at han blir værende i vestlandshovedstaden.

Opp og ned i Alpene

– Jeg var jo gira på å bli trønder igjen, men når jobbene for oss begge matcher godt, har vi bestemt oss for å bli bergensere på ubestemt tid. Bergen er en fin by, bortsett fra at den er full av bergensere, ler han. Skjønt de lokale innbyggerne er ikke skumlere enn at det fullt mulig lar seg gjøre å ikle seg i svart og hvitt også i de rødes bastion.

Ved juletider fullførte Klevmo sin masterutdanning innen finans. Dette semesteret tar han i tillegg en del skattefag for å stå best mulig rustet til jobben i Deloitte.

Med to kilometer, og under seks minutters løpstid fra hjemsted til jobb, byr ikke selve jobbreisen på de store fysiske utskeielsene. Da benytter han heller fritida for å holde formen ved like, noe han mer enn gjerne gjør.

Siste helgs solide prestasjon i Holmenkollstafetten, viser at Torje Klevmo fortsatt løper raskere enn de aller fleste.

I løpet av sommeren blir det turer både til slekta i Trøndelag, men også med kjæresten til Roma, samt en guttetur til de italienske alper for å samle høydemeter med sykkelen og for å minnes gamle dager.

–Vi er en gjeng avdanka friidrettsfolk som hadde et godt forhold både på og utenfor banen, og som fortsatt treffes jevnlig, forteller han.

–Hvordan holder du deg oppdatert på Levanger?

–Det er ikke så ofte jeg leser avisa di, men jeg prøver likevel å følge med på det som skjer. Så har jeg foreldre som er over snittet interessert i det som skjer på nyhetsfronten i regionen. Jeg er ofte med foreldre og venner, i Levanger og Trøndelag ellers. Det blir noen trøndelagsturer. Jeg var senest hjemme i påska, og det er alltid kjekt på Levanger. Jeg synes det er artig å se det gode engasjementet innen idretten, og som nessebygg er det moro å se den store oppslutningen i Nessegutten. Det er også artig at vi har et fotballag i førstedivisjon.

–Da har du kanskje allerede nevnt noe av det du savner også?

–Ja, Levanger er en bra plass. Det har vært et privilegium å vokse opp her, med tanke på alle aktivitetstilbudene, engasjerte folk og den korte veien til fjell og skimuligheter. Her er det lett å trives.

–Noe du ikke savner da?

–Nei. Jeg har ingen bakside å komme med der.

–Hva må til for at du flytter tilbake ?

–Jeg tror kanskje har valgt en utdanningsvei som gjør det vanskeligere med Levanger, men planen er å bli trønder på sikt.