De som vokste opp for en stund siden husker et spill som kom spredte seg fra Trondheim og utover i bygdene.

Et forsvarsspill

Avklipte sykkelslanger ble kuttet opp i ringer og surret sammen til en slags ball ved hjelp av hyssing eller gummi. Bassen kunne så brukes i et spill der hver enkelt deltaker skal forsvare sin rute.

Spillerne kjempet for å unngå at bassen landet innenfor sin sirkel, samtidig som han eller hun forsøkte å få den til å lande innenfor en motspillers sirkel.

Den store vårdagen

Mer kjennskap til dette spillet får du på Molåntunet på Stiklestad. Da inviterer Stiklestad Nasjonale Kultursenter små og store til aktiviteter og trivsel på folkemuseet på Stiklestad.

- I år har vi hagestell i fokus og 7. klasse ved Stiklestad skole hjelper oss med anlegg av kjøkkenhage på Molåntunet, forteller avdelingssjef Ingegerd Eggen.

Aktivitetene er ellers konsentrert rundt Molåntunet og omkringliggende bygninger, og det vil her bli arrangert leker på området som basse, hesteskokasting og hopp i høyet.

Griser trenger navn

Kafé Molåna er åpen og der kan du kjøpe kaffe og gode kaker som nytes i solen til levende musikk.

- I Kongsstuggu baker vi potetkake, og her vil det bli muligheter for en smaksprøve. Vi har fått to nye grisunger som trenger navn, og de beste forslagene premieres, forteller Ingegerd Eggen.