Ønsket å skrive sang om mennesker som har det vanskelig - fikk drømmen oppfylt

Ja, de ble ikke helt ferdige på drømmedagen, så det blir mer, faktisk.

Kenneth Aksnes og Per Nøst i Lydfolket studio. Sangen ble ikke helt ferdig på bare få timer, men Per har fått massevis av inspirasjon i det videre arbeidet. 

Kultur

Hvert år realiserer organisasjonen MOT noen av drømmene som niendeklassinger sender inn.

Onsdag i forrige uke troppet regionkontakt Rune Olsen og leder for drømmefondet i Norge, Tore Sandnes, opp på Ytterøy. Der fikk Per Nøst beskjed om at nettopp hans drøm skulle gå i oppfyllelse - som den eneste i Trøndelag dette skoleåret.

– For en overraskende start på dagen dette ble. Den kunne ikke ha vært bedre, sier niendeklassingen etter opplevelsen.

Innblikk i skole og studio

På skolen fikk han beskjed om å pakke sammen og bli med ferja til land, hvor turen gikk videre til Inderøy videregående skole. Der fikk han være med i en time med førsteårselevene, omvisning på skolen og en god lunsj. Så kjørte følget til Røra, hvor resten av dagen ble brukt i Kenneth Aksnes' nyoppussede låve, som er blitt til moderne studio.

Den heldige (og ambisøise) niendeklassingen på Ytterøy, Per Nøst, flankert av rektor Oddrun Laugsand og MOT-coach Erling Daae Forberg. 

Etter en omvisning og et innblikk i det å drive studio, gikk duoen igang med å lage en melodi til den nye sangen hans. De rakk ikke å bli ferdige bare i løpet av noen få timer, men sang skal det bli.

– Jeg hadde det helt fantastisk, og har fått masse inspirasjon og motivasjon til å fortsette med sangen. Jeg er målløs, sier Per Nøst etter drømmedagen med MOT.

Kreftsyk kamerat

I november i fjor skrev han brevet til MOT der han forklarte at han ville skrive en sang om mennesker som har det vanskelig. Per har selv en kreftsyk kamerat, og dette var noe av årsaken til at han ønsket seg en dag i studio for å spille inn en sang.

– I sangen vil jeg også fortelle hvordan livet mitt er i dag, og hvordan jeg ønsker at det skal være i fremtiden. Mange sliter med sykdom eller har psykiske plager, og det vil jeg få frem i sangen, som jeg vil spille inn i et ordentlig studio.

Nå er han altså godt på veg, og det er bare å glede seg til alt er ferdig. Når det skjer, er litt uvisst, men melodien kom de i hvert fall et godt stykke på veg med.

Alle kan drømme

MOTs drømmefond ble lansert i 2003, da den gang 13 år gamle Andreas Ebbesen gikk sammen med faren Ola over Grønland på ski. De samlet inn 75.000 kroner til MOT, og det ble starten på fondet som offisielt ble etablert i 2005.

Alle niendeklassinger som har MOT på skolen kan i en av MOT-øktene søke om å få oppfylt sin drøm– og drømmefondet vil hjelpe noen av disse ungdommene.