Drømmer om Blue Hawaii

Skogningarna bjuder på dansbandshow.

To sentrale aktører: Jan Arnstein Indahl (t.v.) og Magnar Brandseth. 

Kultur

Det blir både drømmer, romanser og tro på englarna når Skogn mannskor - eller for anledningen, «Skogningarna» - åpner bryggedørene ved Holsandkaia. Koret byr på dansbandshow og bryggedans.

–Korets dirigent Inga Rennemo Johansen, har arrangert 15-16 gode, gamle dansbandlåter for koret. Diess er bundet sammen med morsomme historier som korets «skrivergruppe» har klekket ut, informerer Skogn mannskor i pressemeldingen.

To sentrale aktører: Jan Arnstein Indahl (t.v.) og Magnar Brandseth 

Trim lattermusklene

–Vi har lagt opp til et lystig show med muligheter for å trimme lattermusklene, sier korets leder Einar Aasen. Koret stiller med fire-fem egne solister for anledningen. Solistene er plukket ut på bakgrunn av en uhøytidelig audition. Dansbandreportoaret er stort og omfattende på begge sider av svenskgrensen, og det er valgt ut kjente og kjære sanger som kan gi grunnlag for mimring, og ikke minst rykke skikkelig i dansefoten.

Skogn mannskor stiller med 30 sangere og byr på sommerfest på Holsandkaia lørdag 16. juni. 

–Vi har valgt ut låter som er spilt inn av Ole Ivars, Vikingarna, Sven Ingvars med flere, opplyser Aasen, og lover publikum et variert innhold med en fin blanding av sang og morsomme verbale innslag. Du får ta del i drømmer om solfylte og late dager ved «poolen» i varmere strøk, samt høre sanger om fine damer og forlokkende romanse. Det vil dreie seg om melodier som «Blue Hawaii», «Papaya coconut», «Jag trodde englarna fans», «Gullbruna øgon» og mange flere.

Utradisjonell korsatsing

–Mannskoret har brukt hele vårsesongen til å øve inn tekst, rytme og fire korstemmer på en nokså utradisjonell sjanger når det gjelder korsang. Koret har jobbet hardt for å kunne fremføre sangene og musikken på en måte som koret kan være bekjent av. Vi vil at publikum skal få en god opplevelse, hvor de opplever kvalitet på korsangen, selv om sjangeren ligger et stykke unna mer tradisjonell og seriøs korsangreportoar. Hovedpoenget med forestillingen, er at publikum kan kjenne på gode vibber og kjære minner, og kose seg skikkelig i en forhåpentligvis fin sommerkveld på Holsandkaia, sier dirigent Inga Rennemo Johansen.

Bryggedans

Kvelden er lagt opp som en helaften. Etter forestillingen blir det dans på brygga. Er sommerkvelden fin, vil det også være mulig å danse ute på brygga, og det blir anledning til å kjøpe grillmat og god drikke, lover Aasen. Koret har fått med seg musikerne Bjørn Arne Toldnes og Leif Terje Nilsen (kjent fra duoen Nilsen og Aalberg) til å bistå med musikken under forestillingen, samt sørge for dansemusikken.

–Vi håper mange finner turen til Holsandkaia den 16. juni, avslutter korleder Aasen.