I forbindelse med Kulturuka i Levanger ble det søndag formiddag arrangert offisiell åpning av det nye friområdet Tinbuen i Åsenfjord. Dette markerte en prosess som har pågått i kommunen i ti år. Med kaffeservering, tale og snorklipping fra ordføreren og ikke minst en fanfare fra skolemusikken i Åsen satte stemningen for en skikkelig feiring.

Det var mange som hadde møtt opp for å støtte og hylle arbeidet som er blitt gjort med opprustningen av friområdet. Et slikt område er uten tvil viktig for lokalbefolkningen i Åsen og omegn.

Viktig for bygda

En av de som hadde tatt turen til Tinbuen friområde søndag var trekløveret Tor Hovdal, Hermann Moe og Leif Hovdal. De er alle tre en del av Fjøsgjengen i Åsen, og har bidratt med smått og stort i arbeidet med friområdet.

- Dette er et flott tiltak for bygda som betyr kolossalt mye for alle innbyggerne, mener Leif Hovdal.

Han legger til at det er blitt gjort en stor jobb både fra Fjøsgjengen, men også en hel del andre dugnadsfolk.

FJØSGJENGEN Leif Hovdal, Tor Hovdal og Hermann Moe har brukt mange dugnadstimer på Tinbuen friområde

- Det er med tiden blitt vanskeligere å komme seg ned til vannet her i området på grunn av alle hyttene. Nå som det endelig er blitt et eget område for lokalbefolkningen vil det bli lettere å komme seg ned til vannet igjen, forteller de tre dugnadskarene.

De legger til at de håper at mange folk vil bruke området.

Området legger til rette for aktivitet

Ei som har tenkt å bruke området mye er Mette Julie Hernstad. Hun synes det er riktig flott å få et nytt område å boltre seg i.

- Det er et knallbra tiltak at det legges så godt til rette for barn og unge. Det er veldig mange fine turområder og stier i rundt Tinbuen som blir lettere tilgjengelig nå, så dette er bare bra, mener Hernstad.

ÅPNER FLERE MULIGHETER Mette Julie Hernstad mener at området legger til rette for barn og ungdom på en god måte.

Det var hun ikke alene om å mene. Også familien Bremseth så ut til å kose seg på innvielsen av det nye friområdet.

- Området har blitt veldig fint. Vi har hytte her i området, og vil nok bruke dette området så ofte vi kan, forteller Eyvind Bremseth fornøyd.

VIL BRUKE OMRÅDET Ellie, Eyvind og Svein Bremseth er enige om at området har blitt fint, og at de vil bruke det så ofte de kan.

Med et nytt friområde på plass vil det nok bli høy aktivitet blant både lokale og tilreisende i Åsenfjorden i lang tid fremover.