Lørdag ettermiddag og kveld åpnet Hilde Gunn Slottemo og Bjørn Erik Haug sin vakre hage på sitt småbruk i Stiklestad Allè. Anledningen var den andre utgaven av Slottemo sommerkafè i regi av Slottemo Tekst & Tale, Samfunnsviterne, Falstadsenteret og Trondheim Litteraturhus.

Innherred tok en prat med arrangørene like før bokbadet ble satt i gang.

- Vi er kjempefornøyd i år også!, strålte Hilde Gunn.

Hun legger til at besøket har vært svært godt hele dagen og at folk så ut til å kose seg.

Bjørn Erik Haug var enig i at det også i år kunne kalles en suksess, på flere vis.

- Vi har klart å få mange folk hit i år også, og det tyder på at programmet vårt er godt. Selvfølgelig er jo været en faktor vi ikke får gjort noe med, men oppholdsvær er jo levelig, mener Haug.

Programmet var i år tredelt. Først ut var et foredrag og en samtale mellom Guri Hjeltnes og Christian Wee. De pratet om minoritetsgruppers situasjoner i Norge.

Deretter gikk programmet videre til et bokbad med journalist Guri Hjulstad med forfatter Bror Hagemann. De tok for seg detaljer og tematikk i boken Leo fra 2017. Det så ut til at publikum ble nysgjerrige på både forfatteren Hagemann og hans bok.

INTERESSANT OG LÆRERIKT Bror Hagemann og Guri Hjulstad presenterte et spennende bokbad og diskusjon rundt boken Leo.

Til sist i programmet var det duket for en paneldebatt om framtida til Trøndelag etter sammenslåingen. Her deltok Kolbjørn Almlid,Yngve Flo, Espen Leirset, Ingrid Skjøtskift og Oddveig Storstad.

Det var iallefall ingen tvil om at de besøkende på årets utgave av Slottemo sommerkafè satte pris på kombinasjonen prosa, pub og politikk.