Heddaprisene deles ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst, og årets priser ble delt ut på Oslo Nye Teater søndag kveld.

Forestillingen GARAGE er utviklet av Turnéteatret i Trøndelag og Cirka Teater i Trondheim. Scenograf er Gilles Berger fra Cirka Teater, og det var han som vant Heddapris for beste scenografi søndag. Men han var raus og mente det var flere som fortjente æren.

- Jeg er veldig glad og stolt. Vi har vært et kollektiv bak denne forestillingen, og jeg deler denne prisen med Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag, sier en glad prisvinner Gilles Berger, ifølge en pressemelding fra Turneteateret.

Framført under teaterhusåpningen i fjor høst

Forestillingen GARAGE ble urfremført under åpningen av Turnéteatret i Trøndelag sitt nye teaterhus i Verdal 9. september i fjor. Teatersjef Nora Evensen er imponert over prisvinneren.

- Er det en ting man kan si om Gilles, er det at han ikke gjør det enkelt for seg selv når han lager teater. Denne scenografien veier over et tonn, og skal ut på veien i mange år fremover. Det er en glede å få være med inn i Gilles fantastiske univers, sier teatersjef Nora Evensen i pressemeldingen fra Turnéteatret i Trøndelag.

Morten vant også pris

Morten Røsrud, som arbeider ved teterutdanningen i Verdal, var også involvert i en Hedda-pris, nemlig prisen for beste barneforestilling i år. Røsrud hadde regi på forestillingen "Tobias og dagen det smalt"  som er skrevet av Jenny Svensson. Bak forestillingen sto Rimfrost Produksjoner og Hålogaland Teater.

Trøndere var godt representert

To trøndere stakk av med de gjeveste skuespillerprisene da teaterfolket feiret seg selv søndag. Det Norske Teatret hentet hjem hele seks av tolv Heddapriser.

Ragne Grande (27) fra Lierne vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Laura Wingfield i «Glassmenasjeriet». Dette er hennes debutrolle på Trøndelag Teater.

– Dette hadde jeg aldri tort å drømme om. Det er overraskende, overveldende og veldig gøy, sier en overlykkelig prisvinner til NTB.

Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk til Hermann Sabado (36) for rollen som Prior i maratonforestillingen «Engler i Amerika» på Nationaltheatret. Men Trøndelag har også sin del i denne prisen. Sabado er fra Orkdal og debuterte på Trøndelag Teater i 2007.

– Dette er helt fantastisk. Det har vært en helt fantastisk reise å være med på, en gavepakke å spille, sier Sabado.