Allsangfaktoren var høy og publikum var helt med da det gikk mot slutten av lørdagens såmmårshow i storteltet utenfor Tindved. Her hadde de åpenbart truffet noe som fungerte etter hensikten. Hit drar du først og fremst for å få en feelgood-opplevelse og for å få trimmet lattermusklene.

Regissør Geir Holmen er god på denne formen for trim. Fra første anslag, før vi ser ham på scenen, får han fram latterkulene. Gamle vitser blir som nye når de fortelles i og settes inn i en ny sammenheng. Og det fungerer, først og fremst fordi Holmen og hans medsammensvorne ikke bare har den verbale humoren inne, men også fordi de framstår morsomme på scenen. Under flere av skjetsene er det nok for publikum at de trer inn på scenen. Da skjønner vi at det er bare å le med.

En heldig Olav

Skjetsene har et lokalt utgangspunkt. Høydepunktet for undertegnende var den med Olav Haraldsson som hadde overlevd slaget og som delvis trådte inn i vår tid. Crazyhumor av beste sort, der den ene historien gled over i den andre. Den kulminerer med at, av alle, Frode Haugmark kommer inn på scenen utkledd som Gudrun, tror vi, men det viser seg at det er Josefine fra Bør Børson, syngende på «å æ kjenne ein kar». Da var stemningen i teltet på sitt høyeste.

Frode Haugmark mimer viser det seg fort. I bakgrunnen kommer Jeanett Hoseth syngende inn på scenen. Hoseth, sammen med Leif Terje Nilsen, er de to som løfter den musikalske delen av såmmårshowet opp på et høyt kunstnerisk nivå. Bandet, under ledelse av kapellmester Steffen Flasnes, serverer et stødig og svært godt komp. Det er stor variasjon av musikalske uttrykk, men det meste er av svært god kvalitet. Det er mye som kunne vært løftet fram, men Elton John- og Queen-potpurriene er i alle fall verdt å få med seg.

Glir over i allsang

Det var ikke helt fullt i teltet lørdag kveld. Men det var ingen ting å si på stemningen. Såmmårshowet er laget for å få oss ut i sommerkvelden, for å få oss til å nyte god musikk, til å le godt og få oss i skikkelig feelgood-stemning. Det oppnår de til fulle.

Fordi mange av sangene som presentere er kjent stoff for publikum blir vi også dratt med i allsangen underveis, og ikke minst etterpå, når vi trodde at alt var over, og gjengen på scenen drar i gang med en allsang-del på noen minutter. Da var det bra at teltet var godt bardunert. Hvis ikke hadde det blåst av gårde for egen hånd. For det var sjeldent godt trykk på allsangen.

Nei, ønsker du en hyggelig kveld og gode omgivelser, og tåler lattermusklene dine en skikkelig omgang juling, må du ikke nøle med å få med deg årets sommershow i Verdal. Det er imponerende det de har fått til, noe som absolutt er verdt å få med seg.