For fullsatt sal ble prisvinnerne applaudert fram, både av medelever, men ikke minst også av inviterte gjester som fulgte årets utgave av «Levmed-festivalen», den 13. i rekken.

Elevene på medier og kommunikasjon ved Levanger videregående skole har gjort det til tradisjon å hedre skaperne av årets beste produkter, og samtidig gjøre det til en visuell festaften før klokka ringer for sommerferie.

I kanskje den viktigste bærende rollen for arrangementet, var Helle Eriksen fra Skogn. Førsteårseleven verken fryktet eller flyktet da spørsmålet dukket opp: Hvem vil være årets konferansier?

Med de ekstra sommerfuglene i magen det innebærer.

- Da vi snakket om det i forkant, ble det gitt uttrykk for at det burde være en kvinne. Det er jo så typisk at de fleste talkshow-verter er menn. Og gutta syntes det var en god idé. Så da ble det meg, ler Helle Eriksen. I løpet av året har hun fått øynene opp for fotofaget spesielt, men de også de øvrige visuelle, kreative, fagene.

- Jeg hadde egentlig null erfaring før jeg begynte, men søkte meg på medier og kommunikasjon for å få noen avbrudd innimellom alt det teoretiske. Jeg ønsker meg en kreativ vei til studiekompetanse, forteller hun.

Og er på ingen måte redd for å snakke foran en stor forsamling, slik konferansejobben tirsdag kveld innebar. Erfaringene hennes fra lignende oppdrag i skolesammenheng på Skogn ungdomsskole kom godt med. Hun har dessuten en tendens til å være positiv, og si «ja».

Vi snakket med Helle i pausen. Da oppsummerte hun første avdeling på denne måten:

- Det har gått over all forventning.

Ikke en stol i salen var ledig. Det satt også folk i trappa, og arrangørene kunne i alle fall telle over hundre tilskuere.

Medier og kommunikasjon fikk i alle fall presentert mediedelen av faget underveis i festivalen, men også på kommunikasjonssiden har de involverte fått kjenne på noen prøvelser, og kanskje også noe arrangementsteknisk stress.

- Vi har vært mange grupper. Det har vært mye fram og tilbake, og innimellom noe vanskelig å få til en god kommunikasjon. Men som regel har det vært på stell, sier Helle Eriksen.

Det er elevene selv som har stått bak hele arrangementet, både forberedelser og avvikling.

For som lærer Ben Arild Engan så rosende oppsummerte det:

- Vi har stort sett bare stilt opp med limstifter, tape og kabler dersom det har vært spørsmål.

Elevene fra alle tre trinn har kunnet nominere. En jury satt sammen av to elever fra hvert trinn har vurdert bidragene. Og dette er vinnerne av de ulike kategoriene:

Årets grafiske design: Joakim Pedersen.

Årets portrett: Sigve Mejdal

Årets bildeserie: Sara Elise Aksnes

Årets bilde: Camilla Bjørngård.

Årets kortfilm: «Brøl», flere elever. Rakel Grønhaug hentet prisen på vegne av alle.

Årets musikkvideo: Isak Kvello.

Årets designer: Simen Andreas Larsen.

Årets fotograf: Sigve Mejdal.

Årets filmskaper: Joakim Molde, Sigve Hofstad, Anders Aakerhus.

Årets produkt: Isac Skjevik Kvello.