Nytt fra Hestegrei - og mer er på veg

Langt fra noe «barneskirenn».

Magnus Hestegrei er i det mer ettertenksomme hjørnet i sin nye singel.  Foto: Espen Storhaug

Kultur

For når Magnus Hestegrei lanserer singelen «Månen over Europa» fra det kommende albumet i høst, er det i massiv og melankolsk innpakning.

Teksten bringer tankene inn på livets mange vanskelige valg og usikkerheten om fremtiden - kanskje ikke bare for den enkelte, men for hele samfunnet.

Gode tilbakemeldinger strømmet på da artisten la ut sangen på Spotify før helgen.

– Fullt album kommer i november, forteller Magnus Hestegrei til Innherred i forbindelse med lanseringen av sommersingelen.

Den er innspilt i Øra studio i Trondheim, med Kristian Raanes på gitarer og tangenter, Johan Flønes på bass og Even Jensen på trommer, perkusjon og koring.

Tekniker og mikser er Jo Ranheim, mens Greener Mastering med Magnus Kofoed har stått for masteringen av utgivelsen.

Tidligere har Magnus Hestegrei gitt ut albumene «Bryt fri» (2014), som i tillegg til tittelkuttet inneholder sangene Høsten, Flyg forbi, Bobla, Hei skål og Søyk, og «Trøndelagsnytt» (2016) med sangene Farmor og skjerfet, Uten en tråd ti'n Pysjå, Ferien på Fætta i fir&netti, Enveiskjølig forhold, Oljeskiftet, Maren fra Marka, Vakre Levanger, Da'n Lars villa gift sæ, Sjøttarfeltet, Thomas si vise, Pulling på Nossum, Steggropan og Lasaron på togstasjon.

I tillegg laget han i 2013 singelen «Barneskirenn» i forbindelse med ski-vm i Falun.