Snart kommer ungdomstilbudet Filmbussen innom Levanger

Det er fremdeles mulig for unge å lære seg å lage egen film.

Blinkskudd fra Filmbussens sommerturné i 2017.  Foto: MFoto: idtnorsk Filmsenter

Kultur

27. og 28. juli besøker Filmbussens sommerturné Levanger. Filmbussen ble startet av Hallvard Witzøe da han fremdeles gikk på filmskolen, og han var i mange år leder for filmbussen. Witzøe ble i 2012 nominert til Oscar for sin debut, «Tuba Atlantic». Nå er det Midtnorsk Filmsenter som driver og eier prosjektet, forteller ansvarlig for satsningen på barn og unge, Marit Bakken. Årets instruktører inkluderer regissør, og filmbussens leder, Jon Vatne. Bakken beskriver Vatne som «kanskje en av de ypperste regissørene en kan tenke seg». Resten av instruktørene er filmskaperene Fanny Ovesen, Brwa Vahabpour, Martin Walther, og filmfotograf Annicken Aasheim.