Får æren av å åpne Olsokdagene og Spelet

SNK hyller sine samarbeidspartnere.

Direktør ved Falstadsenteret, Christian Wee, åpner Olsokdagene, mens leder i spelnemnda, Jan Juberg, åpner Spelet om Heilag Olav i år. 

Kultur

Mandag 23. juli starter festivalen Olsokdagene på Stiklestad.

Åpningen markeres med velkomstkonsert i Stiklestad kirke, og der blir det offisiell åpning av festivalen ved Falstadsenterets direktør Christian Wee.

Onsdag 25. juli er det premiere på Spelet om Heilag Olav anno 2018. Da er det også en åpningsseanse, og den skal leder i spelnemnda, Jan Juberg stå for.

– Det er tradisjon for at sentrale samarbeidspartnere står for åpningsmarkeringene, og i år er intet unntak, sier direktør ved SNK, Turid Hofstad.

Christian Wee spiller en viktig rolle i SNKs samarbeid med Falstadsenteret, som blant annet omfatter utviklingen av talerstolprogram.

Spelnemnda, med Jan Juberg i spissen, rekrutterer og organiserer det store frivillighetsapparatet under Olsokdagene.

– De frivillige er viktige både for gjennomføring og utvikling på Stiklestad, som vi er takknemlig for og stolt over, sier Turid Hofstad.

Årets olsoktema er «ansvar», som vil gå igjen i sanger, musikalske innslag og tekster. Øvingene til Spelet om Heilag Olav er igang, og SNK-direktøren er sikker på at det siste spelet under hennes SNK-ledelse blir veldig bra.

Spelet på Stiklestad 2018

– Dette blir magisk og skummelt på samme tid!

Tre av årets Spel-debutanter går inn i nye roller med skrekkblandet fryd og friskt mot.