«Sicario 2: Soldado» er en actionfilm regissert av Stefano Sollima, med Josh Brolin og Benicio Del Toro i hovedrollene. På grensen til Mexico og USA sprenger en mann seg selv i luften. Noe senere skjer det samme når flere selvmordsbombere sprenger seg selv i USA og dreper flere personer. Den amerikanske regjeringen velger å svare på dette ved å angripe de mexicanske narkotikakartellene, som smugler folk over grensen til USA.

Oppfølger

I 2015 kom det en eksepsjonelt god film med navn «Sicario». Det var med blandede følelser jeg entret kinosalen til oppfølgeren «Sicario 2: Soldado». Den første filmen hadde nemlig flere brilliante personer involvert, som for eksempel Denis Villeneuve, Emily Blunt og avdøde Jóhann Jóhannsson. Disse var ikke med denne gangen. Spørsmålet var; ville oppfølgeren klare å følge opp den glimrende «Sicario» uten dem? Ja, det klarer den. Det kunne potensielt bli et stort tomrom etter Emily Blunt, hovedrollen i den første filmen, men man legger nesten ikke merke til det. Josh Brolin og Benicio Del Toro glitrer begge to, men ofte på subtile måter. De får også god hjelp av resten av skuespillerne. Josh Brolin, kjent fra «No Country for Old Men» og «Avengers: Infinity War», gjør en flott jobb. Han mestrer både å være gravalvorlig, samtidig som han klarer å være morsom. En mann vi må snakke om er Benicio Del Toro. Ble denne mannen født for denne rollen? Karakteren til Del Toro er glimrende skrevet, og den Oscar-vinnende skuespilleren er perfekt for rollen. Denne karakteren er en sjelden skatt. Mystisk og farlig. Det er umulig å ta øynene vekk fra han. Gjennom Del Toro skinner det intensitet og visdom fra denne dødelige karakteren. Han framstår rett og slett som et mektig vesen.

Velskrevet manus

Regissør Stefano Sollima hadde mildt sagt en vanskelig jobb med å følge opp geniet Denis Villeneuves film. Men det klarer han på en flott måte. Sollima virker å ha ønsket å videreføre Villeneuves måte å vise denne mørke verdenen på. For her er det meget dystre tema. «Sicario 2: Soldado» gir et sterkt innblikk i den skitne verdenen som foregår i skyggene i Sør-Amerika. Dette blir gjort på en seriøs måte, og manuset er presist og velskrevet. Musikken er fantastisk. Når musikken i en film er så god og passende hever den filmen flere hakk. Musikken oppfattes i det hele tatt som en essensiell del av filmens sammensveising, og ikke noe som blir lagt oppå den. Hvis det skal trekkes frem noe negativt med filmen må sies å være starten. Den er litt merkelig, og passer ikke helt inn i filmens tone. Heldigvis tar filmen seg opp og blir bare bedre og bedre desto lengre filmen varer.

For actionfans

Denne filmen er en film som må ses av actionfans. Likte du «Sicario» er det bare å komme seg på kino å se «Sicario 2: Soldado». Men det er ikke nødvendig å ha sett den første for å kunne ha glede av denne filmen. Actionfilmer blir enkelt og greit ikke mye bedre enn dette, og jeg håper inderlig at det kommer en tredje film i denne skitne og fascinerende filmverdenen.

Terningkast: 5

Vetle Bredeli