Stemmeprakt i Kulturkirka

– Levanger Kulturkirke skal ha all honnør for tiltaket «Heim i sommer», skriver innsenderen.

Hans Erik viser fram en meget stor stemmeprakt en artist verdig. 

Kultur

Der inviterer de unge levangerartister og lar dem få en konsertarena. Først ut – 4. juli – var Hans Erik Bragstad som har tatt et langt steg som artist fra han i ungdommen gjorde seg bemerket på Levanger både i idrett og sang.

Hans Erik viser fram en meget stor stemmeprakt en artist verdig. Han har en presis intonasjon, synger med overskudd og viser at han kan føre seg på scenen med stemmekontroll, myndighet og humør.

Det var et fint sammensatt program med en god dramaturgi – både kjente og mer ukjente sangnumre: ballader og musikk med mer trøkk i - populærmusikk, rockelåter og musikalstoff. Levangkirka var godt fylt opp av et forventningsfullt publikum.

Hans Erik åpnet konserten med Barry White sin kjente låt; My first, my last hvor han gikk framover i midtgangen og fikk etablert kontakten med publikum fra første stund. Han fortsatte med I’m alive fra musikalen Next to Normal av Kitt og Yorkey for videre å presentere Mowtown sounden med melodien Brick House av legendariske Commodores.

Han fortalte innimellom om sitt liv fra han flyttet til Oslo som 16-åring for å satse på en friidrettskarriere, men tilfeldighetene gjorde at han ville satse for fullt på sang og dans. Toppidrett og artistliv innen sang/dans har jo for øvrig mange likhetstrekk. Etter tre år på henholdsvis Bårdar Akademiet og musikallinjen på Guildford School of Acting i England, har han de fire siste årene vært ansatt som ledende sanger i det amerikanske cruiseselskapet Carnival Cruiseline.

Han har brukt læretida til sjøs meget godt.

På konserten var Anthem fra musikalen Chess ett av høydepunktene, men jeg vil likevel spesielt nevne det andre musikalnummeret fra Andersson/Ulvæus, sangen Guldet blev til sand fra musikalen Kristina från Duvemåla. Her fikk vi høre en nydelig varhet i stemmen til Hans Erik i et musikalnummer som bygger på en dramatisk historie fra Wilhelm Mobergs Utvandrarna.

Han er videre innom flere sangnumre, før han avsluttet konserten med Stars fra musikalen Les Misérables. Dette satte et fjellstøtt nedslag for konserten, der et meget begeistret publikum ikke ga seg før de fikk ekstranummer.

Med seg hadde Hans Erik et Band bestående av: Ola Wist Holmen, piano/keyboard. Jens Verdal, gitar. Helge Westerfjell, trommer. Hans Vist, bassgitar. Lyd og produsent, Kari Wist Holmen, Levanger Kulturkirke. Bandet fikk konkurranse av playback som Hans Erik brukte på noen få låter. Dette supplerte lydbildet til bandet på en fin måte.

Som publikummer kjenner vi på gleden over å ha vært tilstede i Levangerkirka denne kvelden – med kroppen fylt av musikkopplevelse og velværehormoner.

Det bidro artisten Hans Erik Brakstad Vist til sammen med det stødige musikalske følget. Kirka dannet en fin og verdig ramme rundt konserten. Vi bør få anledning til å høre og se mer til Hans Erik på Levanger, både i dette formatet og kanskje også mer av det han kan som musikalartist, der også dans og bevegelse står sentralt. Og da gjerne i et konsertlokale bedre egnet for musikalens verden.

Odd Håpnes

Levanger