På himmelen er ukjente stjerner, vi er så lang fra hjemmet. Her har vi tåker og regn, her har vi kalde morgener. Vi er flykninger her i landet. Vi har mye problemer. Vi er lei å være flyktning, vi er lei av problemer, lei av å vente på svar fra UDI, og få høre at jeg mangler papirer, lei av å ikke ha penger…

«Nån ser bære fargen på huden

nån ser bære religion

Nån ser mæ som apokalypsen

æ savna å vær en person

Æ e lei av å representere

Gud eller folk eller land

Egentlig e æ en snekker

En snekker og arbeidsmann»

Men, heldigvis vi har kveldskoret. Kveldskoret – vårt jordiske kompass på verden, vår stemme, vår flaks, vår belønning for å være modig. Og sangene som blir sunget er nok full av kjærlighet.

Vi har lært at det trenges bare å lære å vente, vi lærte at man må være rolig og sta, da mottar vi fra livet glede og et gledelig telegram fra TV 2.

Det går mye tid, torden skyer smelter. Vi glemmer mye som har skjedd i livet. Men vi kan fortsatt ikke glemme alt som vi en gang fullførte, herlige slitne øyne etter suksess i Norske talenter...

Kveldskoret er vår merkevare, vårt visittkort, vår ambassadører i Norge.

VILI fra Armenia

I 2012 hadde kveldskoret sin første veldedighetskonsert. Inntekten fra den konserten gikk til et barnehjem i Rwanda. Liv og Janniken ledet kveldskoret i denne konserten og har ledet koret til flere eventyrlige program.

Vi er evig takknemlig for å ha dere som leder i kveldskoret.

KVELDSKORET

Kjære Janniken og Liv, koret er veldig heldig å ha kvinner som dere. Jeg har ikke møtet sanglærere som har tålmodighet som dere.

Dere har lagt et kjempefint kor, og dette koret forandret synet mitt om livet – det er at hvis man ikke er flink med noe, men elsker det, kan man klare det.

MYLENE

Liv og Janniken er flinke til å «orge» og er supre motivatorer for oss til gjøre vårt beste når det gjelder som mest…

De mister aldri trua på oss (utrolig nok).

RANNVEIG

Kveldskoret i Levanger kan godt bære tittelen «KOR glad»!

På vegne av TUBEN Levanger Maleklubb vil jeg gi en stor takk til en utrolig glad og energisk sangåpning av vår maleutstilling i Atelier 32 lørdag. Det ble en god start på kulturuka i Levanger.

Vi fikk gleden av å høre flere sanger, blant dem Elias (av Bremnes), som rørte våre hjerter.

Kulturen lever godt i samklang mellom mennesker både gjennom musikken og malekunsten hos oss. Den gir føde til sjelen i en travel hverdag. Det er så godt at vi har kulturuka i Levanger. Da kan vi oppleve mange uttrykk og skaperglede som rører seg i folket. Og, det er rom for alle!

En dreven kordirigent som var tilstede sa til meg: «Vi er så opptatt av at alt skal være så riktig og stivt i Norge.

Dette koret bare SYNGER ut sin glede! Det blir levende og ekte!».

Kveldskoret i Levanger kan godt bære tittelen «KOR glad»!

Det jeg synes er artig er at et fargerikt fellesskap fra ulike nasjoner på en energirik og fin måte klarer å lage kor på norsk og synge så bra. Flott er det også at koret tør å melde seg til Norske Talenter og bli med i semifinalen! Jeg tror det rørte og gledet mange heime i stuene, ikke bare Bjarne Brøndboe i D.D.E.

Videre gleder vi oss til å engasjere dem til en KS-konferanse på Stiklestad i september. Der kan mange fra hele Trøndelag få gleden av å høre dem.

TONE VOLDEN ROSTAD

Leder av TUBEN