Kjente teaterfjes og artister fortsetter Såmmårshow, og 22. juli skal de, som i fjor, ha forestilling i Borggården på Stiklestad, som en tjuvstart på Olsok-programmet. De lover, som i de foregående godt besøkte og godt mottatte forestillinger, fantastisk musikk og humor å gapskratte av.

De håper på fullt hus, som året før, da de solgte 750 billetter, og måtte motstå presset om å selge ståplasser. Det blir kjempestemning, forteller Levin Nestvold jr.

–Det skal være et feelgood-arrangement. Det bli to akter, og en allsangdel. Det er veldig høy kvalitet på sangen, sier Levin Nestvold jr.

Han og Geir Holmen har forsøkt å mase seg til noen sanger, men det er andre som skal bære showets musikalske ambisjoner.

–Hun er en av Norges beste sangere. sier Nestvold om Jeanette Hoseth, hovedartist og verdaling, som har figurert i Bør Børson, Vinsjan på kaia, og i nyere tid i Gras.

–Det er vel kanskje å ta i, spør Hoseth ydmykt.

–Altså, når du trøkker til, lar Nestvold henge i lufta.

–Høyt nivå

Hoseth ser seg nødt til å følge skryt med skryt, og forteller om fabelaktig respons for sketch-innslagene.

–Det er så høyt nivå på humoren. Det blir gapskratt, nærmest hylfliring. Da vi var inne på Tindved og byttet om, hørte vi latteren helt inn dit. Det ga energi, og indikerer kvalitet, forteller Hoseth.

Gøyal gjeng. Geir Holmen og Jeanette Hoseth (foran), Levin Nestvold jr. og Marit Halvorsen er klare for såmmårshow.

Leif Terje Nilsen er mannlig forsanger og showbiz-veteran, som har vært med på Beat for Beat, holdt 1200 konserter med Nilsen og Aalberg, spilt inn plate med Praha-filharmonien, og her skal bidra med fagre vokaltoner.

Camilla Engum Nilsen er «jækla bra støtte og solist, som hever showet». Paal Stavrum er også med, og de har tidenes band.

–Vi var litt skeptisk til å ha bare fire musikere, men de spiller som ti, sier Nestvold.

Pøser på

Geir Holmen har vært med fra starten, har vært med å skrive, og utøver humoren, i tillegg til å ha regi.

–Så har jeg fått en sang. Men det som kanskje er det unike med konseptet, er at en har fantastisk sang, og innblandet humor, sier Holmen.

I humor er timing viktig, påstår den profilerte verdalskomikeren.

–Det må gå sånn at en ikke får tid til å tenke. En må pøse rett på. En kan ikke ha to minutters pianospill mellom vitsene, så folk får summet seg, er Holmens artige språklige bilde.

–Vi kjørte dette i fjor, som et prøveprosjekt. Det var en knallsuksess, sier seksjonsleder for salg og marked, Marit Halvorsen.

Det gikk bra, de fikk gode tilbakemeldinger, så de tenkte at dette må de jobbe videre med.

–Det var en pangstart, og øker mangfoldet i Olsok-programmet, sier Halvorsen.

Historieomskriving

Showerne er også godt fornøyde med å være tilbake på Stiklestad.

–Vi er veldig glad for at Stiklestad så potensialet i oss. Det er spesielt å spille i Borggården, med stemningen og akustikken, forteller de.

–Det er nesten så de løfter taket, sier Halvorsen.

Holmen mener det blir en ekstra dimensjon med spelet, og å komme opp hit noen dager før, ta en pils først, i ferietida. Ha det trivelig med fullt av folk. For Holmen og Nestvold står spelet dem nært, men nå skal de gi folk noe annet.

–Folk kan komme og se såmmårshowet, og se hvordan Heilage Olav egentlig var, forteller Holmen.

Det blir altså mulig å oppdage hvordan kongens endelikt faktisk kom til, og hvem det var Tore Hund egentlig spiddet.

Hoseth skal blant annet fremføre Stevie Wonder på Beyonce-vis. Musikken er et utvalg av popklassikere, med hyllest til 60- og 70-tallsmusikk, de store, som Elton John og Tom Jones, i tillegg til moderne låter.

–Det blir en fresk inngang, med musikk for alle. Så har vi med nye låter, hiter som folk har hørt, forteller Nestvold.