- Ja, jeg har halve slekta i Verdal. Mor, Arnhild Berg, er fra Ydsedalen, og jeg har vært masse i Verdal opp gjennom årene. Men det er første ganger jeg spiller der. Det blir artig!, sier Magnus Berg som beskriver seg selv som en litt rocka bluesartist.

Lørdag står han på Ørens-scenen i Jernbanegata sammen med bandfølget som består av Tomas Pettersen og Bo Berg på bass. Trioen kommer til å spille mye forskjellig.

- Vi skal spille mine låter, men også mye forskjellig. Lite cover, men mer potpurri-ting.

Gitarvirtous

Det er mer enn to år siden mange begynte å bli klar over at Magnus Berg var et gitarvirtuost talent utenom det vanlige. Han beskrives som blant annet Norges svar på John Mayer eller

neste generasjons Knut Reiersrud.

Berg er både singer/songwriter og funky bluesrockete. Soulstemt blues og pop, nokså hooket på gospel og noe nesten fusion-farget er andre beskrivelser av artisten.

Magnus Berg plukket opp gitaren allerede som 6-åring. Konsertdebuten fikk han seks år senere under Kraftfestivalen. Som 15-åring laget han sitt første album Going to St. Pete hvor han fikk med seg sin gode venn og mentor Mike Zito (Royal Southern Brotherhood) på tre låter.

Tre album

I 2014 kom Cut Me Loose – et album som fikk svært gode anmeldelser, gikk til topps på Roots Music Report. Den ble kåret til «Årets album-nykommer» av bluesbladet Blues Blast Magazine og ble mye spilt på radio i statene.

I september 2017 kom oppfølgeren “In My Shoes”. På dette albumet har han lagt alt av coverlåter på hylla og byr for første gang på et album med kun eget materiale.

Nå har Berg startet på et nytt album som slippes i 2018. Da krysser han over til et mer “rocka” uttrykk ala inspirasjonskilder som Queens Of the Stone Age, Black Keys, Jack White/Whitestripe og AC/DC. Dette blir en sjangerkryssning av rock, disco, pop og litt blues.

Verdal blues og rockklubb er arrangør av lørdagens konsert.

Opp og ut av dvalen

Leder av bluesklubben, Egil Lervik, sier konserten skal bidra til å få klubben ut av dvalen – der den har vært i noen år.

Egil Lervik er leder i Verdal Blues og rockklubb.

- Vi har rett og slett manglet en plass å arrangere konserter. Nå prøver vi igjen, Sist ( Micke Mojo på Ørens i mai) gikk det veldig bra. Nå satser vi litt hardere og har tre band, hvorav to er lokale, Hazard og Main Street Revival.

Voksne medlemmer

Nå er ikke blues- og rockklubbens mål å arrangere flest mulig konserter.

- Vi skal ikke ha fullt av arrangement, kanskje tre i året og alt etter hvordan det passer.

Klubben har 878 Facebook-følgere, men det er så som så med rekrutteringen i den mer aktive delen av klubben.

- Vi håper å treffe med et konsept som gjør at vi får noe nyrekruttering. Jeg skal ikke si at gjennomsnittsalderen øker med ett år for hvert år, men det er ikke langt unna.

- Med helgas konsert på Ørens presenterer vi spenstige saker som vil kunne passe en del yngre, lover Egil Lervik. Værvarselet på yr svinger nærmest fra time til time, så nå krysses fingrene for at det bli oppholdsvær når Magnus Berg entrer scenen.

Hans Bollandsås

Verdal Blues og Rockklubb har et arrangement til i sikte i løpet av året. 4. juledag er Hans Bollandsås booket. Den trønderske artisten ble kjent etter å ha vunnet norsk X Factor 2010.