Dagne Aurora Karevoll fra Levanger er av Faglig råd for Kunstmuseet Nord-Trøndelag tilkjent «Arbeidsstipend 2018».

Begrunnelsen er denne: «Årets stipendmottaker arbeider med tegning som sin visuelle form, og viser en utrolig kontroll over sin blyant.

Innenfor verkets stramme rammer viser Karevoll et sofistikert visuelt uttrykk. Hennes tekniske ferdigheter fremhever og reflekterer tematikken om den tapte natur. Dette gjør hun uten å spille på nostalgiske forestillinger eller fremad skuende skrekkscenarier, men med en stoisk ro med fokus i nåtid.

Faglig råd er imponert over å finne en slik tydelighet og visuell styrke så tidlig i et kunstnerskap, og ser frem til å følge hennes videre utvikling.»

Juryen peker på at utvelgelsen har vært krevende fordi nivået blant deltakende kunstnere har vært så kvalitativt høyt. Juryen har lagt vekt på presentasjonen av de ulike prosjektene i søknadsteksten, på samsvar mellom idé og de utstilte verk og på teknisk utførelse og kunstnerisk kvalitet av de enkelte kunstverk.

Faglig råd opplyser videre at rådet har bsluttet å kjøpe inn verkene «The Unlanding 3» og «The Unlanding 5» av årets stipendmottaker til Kunstmuseet Nord-Trøndelags faste samling.

Dagne Aurora Karevoll er for tiden bosatt i Oslo.