– Vi fikk nye eier juni. Da solgte stiftelsen som Kværner står bak til et landsdekkende selskap som heter Læringsverkstedet.

Det forteller Merete Myran Larsen som er styrer ved Havfrua barnehage på Ørin, som den nå heter.

De fikk nemlig også nytt navn i juni i forbindelse med at de fikk nye eier.

–Det var flere interessenter, men vi landet til slutt på Læringsverkstedet som vi følte passet oss best. Samtidig vil jeg skryte av stiftelsen som solgte. De lot oss ansatte være med på prosessen og si vår mening om hvem som burde bli vår nye eier, sier Myran Larsen.

Ifølge egen hjemmeside er Læringsverkstedet Norges største private barnehagekjede, og eier i underkant av 200 barnehager i Norge.

Oliver Bulling Heggli(t.v.), barne- og ungdomsarbeider Kristine Rostad, Madelen Roel og Mali Marie Venås Hallem. Foto: Erlend Aune

Ansatt i 25 år

Myran Larsen tok over som styrer i 2016, men har vært i samme barnehage i 25 år, først som assistent og siden som barnehagelærer etter at hun avsluttet utdanningen i 1998.

Barnehagen er nok kjent som Aker Barnehage, selv om industrigiganten som eier stiftelsen bak barnehagen har skiftet navn flere ganger.

–Det er i grunnen litt artig, men flere av barna sier fortsatt at pappaen deres jobber på Aker, så gammel vane der vond å vende, ler styreren.

Hun forteller at fra i starten å være en ren bedriftsbarnehage for daværende Aker-ansatte, så er det i dag cirka en tredjedel som har en far eller mor som jobber hos Kværner.

Myran Larsen vil derfor opplyse om at de er en barnehage som er åpen for alle søkere.

–Vi har unger både fra Levanger og Inderøy. I Verdal har vi barn som bor helt oppe i Helgådal.

Barnehagen har vært i drift siden 1989. I den første tiden var de inne på selve industriområdet, men flyttet inn mot Fættaskogen i 2008.

Masse uteplass

– Jeg må nesten få lov til å skryte litt. Vi har et stort inngjerdet område med både skog, sykkelsti og flotte lekeapparater. I tillegg har vi skogen rundt oss som vi benytter oss av daglig, og kort avstand ned til sjøen ved Havfrua der vi ukentlig med ungene.

Hun kan også fortelle at inn i skogen har de fått bygget en naturlekeplass som studentene ved daværende HiNT bygget for dem.

Barnehagen har cirka 17 årsverk, og har plass 76 unger fordelt på ulike alderstrinn fra ett år til skolealder.

Leder i barnehagen, Merete Myran Larsen, sammen med Tuva Sørensen i ett av de mange lekestavitene de har på Havfrua. Foto: Erlend Aune

Samme pris

Prisen for foreldrene er den samme om man velger privat eller kommunal barnehage. Myran Larsen sier det fortsatt er en liten overvekt av kommunale barnehager i Verdal.

En av dem som har bestemt seg for at det å jobbe med unger er et trivelig og givende yrke er Kristine Rostad.

Hun startet som lærling da hun var 18 år, og ble etter hvert barne- og ungdomsarbeider.

Nå går 34-åringen inn i sitt siste studieår ved barnehagelærerutdanningen på Nord universitet i Levanger.

Der går hun noe som kalles arbeidsbasert barnehagelærerutdanning.

Det betyr at hun tar studiet over fire år, som er delvis samlingsbasert og delvis nettbasert.

Det passer alenemoren for to små bra.

Nyttig å kombinere

– Ja, selv om det kan være stritt til tider, så trives jeg med studiene og det at jeg kan arbeide samtidig. Jeg føler jeg får mer nytte av studiene i og med at jeg har jobbet i barnehage så lenge. Dermed får jeg en god del knagger å henge teorien på.

Nå har hun 80 prosent stilling ved Havfrua barnehage mens studiene pågår, og hun har allerede fått lovnad om fast stilling som barnehagelærer neste år når siste eksamen er unnagjort.

–Kristine er utrolig flink medarbeider, så jeg syntes det var kjempeartig at hun ville ta mer utdanning, skryter sjefen.

Myran Larsen kan også skryte av en svært stabil arbeidsstokk, og det tror hun har mye å si for at ungene skal trives godt.

De tar også inn lærlinger, og er praksisplass for studentene ved Nord universitet.

–Hvis foreldre vil se hvordan det er hos oss så må de gjerne komme på besøk.