Leste 195.943 sider mer enn i fjor

BiblioteKaren er imponert.

Fullt hus da Verdal bilbiotek markerte avslutninga på årets Sommerles. 

Kultur

Nylig markerte Verdal bibliotek slutten på årets Sommerles-kampanje, med en egen avslutningsfest i amfiet på Verdalsøra barneskole.

–Vi fortsetter å være utrolig stolte av Verdalingenes deltakelse på Sommerles, lesekampanjen for 1. til 7. klasse som biblioteket er med på hvert år. Avslutningsfesten er det arrangementet vi har hvert år hvor vi vet, helt sikkert, at vi aldri i verden får plass på biblioteket. Vi har det i amfiet på Verdalsøra barneskole i stedet, og det blir jammen fullt der også når hundre glade barn og tilhørende foreldre kommer inn, forteller Karen Birgitte Borud ved Verdal bibliotek i en melding til redaksjonen.

Nesten 60 prosent

I år har Verdal hatt 756 deltakere på Sommerles og det utgjør 58,3 prosent av alle barn i barneskolealder i Verdal, opplyser Borud. I fjor var prosenten 56,2 så her har det til og med vært en liten økning. Til sammenligning hadde Steinkjer en oppslutning på samme kampanje på 38,4 prosent, Levanger 31,9 prosent og Stjørdal 37, 3 prosent.

–44,4 prosent av deltakerne er gutter, så det er forholdsvis jevn kjønnsbalanse, sier Borud.

Hun gir samtidig en oversikt over hva brukerne har gjort:

Lest 8 360 bøker

I fjor (2017): 6853 bøker

Lest 826 825 sider

I fjor (2017): 630 882 sider

Forfatter på besøk

– På avslutningsfesten delte vi ut ekstrapremier, og hadde besøk av en forfatter med egen teaterforestilling. Adele Lærum Duus viste fram forestillinga Oldefars ulveskinnspels, basert på boka med samme navn. I forestillinga fikk vi høre om hennes oldefar, som var lege i gamle dager. Vi fikk lukte på Dr. Lærums egne medisiner, og frivillige fra publikum fikk være med både som sykepleier og som pasienter, som vist på bildet «Sommerlesavslutning1». Der blir pasienten, en fornem bankmann, satt i narkose av helsesøster ved hjelp av en opiumsmaske, mens hans nervøse frue sitter og ser på, forteller Borud.

Adele Lærum Duus viste fram forestillinga Oldefars ulveskinnspels