Starten var helt grei, men så tok det av

Dermed må det ekstraforestilling til.

Mor og sønn Mattis og Linda Rotmo spiller i Pistolpojken. 

Kultur

Pistolpojken vises fredag, lørdag og søndag, og det blir siste mulighet.

Søndag er det til og med mulighet to ganger, etter at Styggdalsnemnda har satt opp en ekstraforestilling denne dagen. De første forestillingene var ikke helt fulle, men de siste to gangene har det vært helt fullt. Ifølge Odd Helge Roksvåg ser det ut til å bli kamp om billettene den siste helga.

Smitter på elevene

Mattis Rotmo som spiller den unge Pistolpojken har lært seg alle sangene. Til og med hans skolekamerater i tredje klasse på Vuku skole kan mye av sangene etter som den sangglade Mattis har sunget mye for sine skolekamerater. Å debutere på teater som 8-åring har vært artig synes Mattis. Å ha sin mor Linda Rotmo som mor både i teaterstykket og i det virkelige liv er ikke alle forunt. Linda spiller Gudrun som tar seg av den syke unge Pistolpojken.

15 forestillinger

Når lysene slukkes i Inndal grendehus på søndag kveld er det det spilt 15 forestillinger. Hvor lenge det blir til teaterlysene igjen vil lyse i Inndalen blir litt opp til bygdefolket. At grenda trenger et amatørteaterlag med aktivitet er det ingen tvil om. Grendalaget i bygda har hatt alt av salg av kaffe og «nogo attåt»

Lyden av Rotmo

Når lyden av Hans Rotmo sine melodier- tryllet fram av et eminent orkester stilner, vil skolebarna i Inndalen få tilbake sin gymsal. Da vil fortellingen om Pistolpojken være over og bygda vil falle tilbake til normale tilstander.

–Historien om da krigen kom til bygda er en sterk og emosjonell historie. Hans Rotmo har fått fram både det litt humoristiske i historien i Ole Storvuku sin skikkelse, men det er krigens tragiske opplevelser som sitter igjen. Som i alle kriger er det sivilbefolkningen som blir mest skadelidende – også denne krigen, skriver Odd Helge Roksvåg i en pressemelding.