Fyller kirken med flerkanals surround-lydoppsett og høyttalere som omgir publikum

– Det blir en mektig lydopplevelse.

I konserten inngår følgende ensemble bestående av Endre Lorentzen (orgel), Asbjørn Berson (gitarer/sampling/vokal) og Torill Stendahl (sang/tekstresitasjon). Foto: Privat. 

Kultur

Lørdag 15. september blir det «Lyden av kirken» i Levanger kirke, et konsertprosjekt som har blitt fremført i flere kirker i landet. Prosjektet setter fokus lyder fra kirkerommet og de assosiasjonene de skaper. Det kan være lyder av mennesker som kommer inn i kirken, lyden fra salmebøker som åpnes og lukkes, vann som helles i døpefonten, gjenklang av sang fra menigheten, lav hvisken fra mennesker som ber, lyden fra klokker som kimer, og toner fra kirkeorgelet.

Konserten vil kombinere elementer fra elektroakustisk, klangorientert musikk og et mer tradisjonelt musikkuttrykk spilt på konvensjonelle instrumenter. Hele kirken vil bli fylt med lyd, bl.a. gjennom et flerkanals, surround lydoppsett med høyttalere som omgir publikum.

–Publikum vil også bli deltagende i lydskapelsen. I tillegg ønsker vi frivillige som kan være med på konserten med enkle oppgaver som f.eks. å slå på kirkeklokkene, opplyser kantor Erling Neergård og ber interesserte om å ta kontakt med ham.

740 19 000

redaksjon@innherred.no