Dro til biblioteket i ferien

Her ventet blant annet en spennende FIFA-turnering.

  Foto: Vetle Bredeli, IH

Siri Okkenhaug Bævre, Espen Rønning, Levanger bibliotek.  Foto: Vetle Bredeli, IH

Kultur

FIFA er et dataspill hvor man kan ta kontroll over et fotball-lag og spille mot et annet, og det var det nye FIFA 19 som ble spilt på Levanger bibliotek fredag i høstferien.

Deltakerne spilte 4 minutter per omgang, og sto det uavgjort ved full tid bar det rett inn i straffekonkurranse.

Høstaktiviteter

- Det er FIFA-turneringer 3-4 ganger i året. I høstferien, vinterferien, påskeferien og en gang i november på den internasjonale spilldagen, sier Espen Rønning, IT-konsulent og spillansvarlig på Levanger bibliotek.

FIFA-turneringen er en del av høstferietilbudet på biblioteket. Biblioteket har for øvrig hatt høstaktiviteter hver eneste dag, og har også bydd på filmvisning, strikkekurs med Levanger Husflidsforening og origami.

FIFA-turneringen ble med sine 16 påmeldte en populært øvelse.

I første premie kjempet deltakerne om et gavekort på pizza, og til de to neste plassene vanket godteri.- Førstepremien er et gavekort på pizza.

Rekordoppmøte

- Mange kommer og spør når neste turnering er. Vi har prøvd Fortnite-turnering som var veldig populært med rundt 30 påmeldte.

Barne og ungdomsbibliotekar Siri Okkenhaug Bævre har vært ansvarlig for høstukeprogrammet. Hun kan fortelle at det har vært rekordoppmøte.

- Både foreldre og besteforeldre kommer og bidrar til at det blir mye aktivitet, sier hun.

Siri Okkenhaug Bævre, Espen Rønning, Levanger bibliotek.  Foto: Vetle Bredeli

Turneringen

Åpningskampen i turneringen ble noe overraskende spilt mellom Lillestrøm – Belgia. Belgia gikk tidlig opp i ledelsen i første omgang med mål fra Romelu Lukaku. Til pause sto det 0-1. Det norske laget klarte ikke å stå opp i mot den belgiske nasjonen og Axel Witsel scoret raskt 0-2. Det hele endte med en 0-4 seier til Belgia.

Stemningen på biblioteket er god, selv om noen er nødt til å ryke ut av turneringen.

- Turneringen er bra. Jeg spiller en del FIFA hjemme, sier August Brørs Bjerkan (10 år).

- En bra og dårlig turnering, fordi jeg tapte, forteller Oliver Lien (7 år).

Fredrik Karlsen Hemminghytt (7 år) kan fortelle at favorittlagene er Manchester United, Rosenborg og Frankrike. Albert Brørs Bjerkan (7år) har også disse som favorittlag, samt Juventus, og spiller som Manchester United i turneringen.

Finalen ble spilt mellom spanske Barcelona og engelske Manchester City. Manchester City scoret først med scoring fra Leroy Sane. Så gjorde verdensstjernen Lionel Messi 1-1, et resultat som sto seg til pause. Argentineren Sergio Aguero scoret 1-2 tidlig i andre omgang og sikret seieren for Manchester City. Noe som konkluderte en flott FIFA-turnering på Levanger Bibliotek.