Korlederen kommer til hjemlige strøk

Når «Te Deum» besøker Levanger, er det ikke rart at konserten betyr ekstra mye for korlederen.

Te Deum kommer til Levanger Frikirke. Foto: Privat 

Kultur

Levanger Frikirke får storfint besøk på førstkommende søndag, 11. november. Distriktskoret «Te Deum» fra sørfylket kommer til Levanger og har konsert, og for lederen i koret er dette ekstra stas.

Det er jo slik at de aller fleste av oss ønsker å komme hjemom av og til, og Liv Grønning, født Andresen fra Skogn, liker veldig godt å komme tilbake til hjemlige trakter, og hun sa ikke nei når vi spurte om hun kunne komme på besøk sammen med koret hun var med å grunnlegge for over 25 år siden.

De fleste i «Te Deum» (navnet er kortformen på en av de eldste kristne lovsangene: Te Deum laudamus) kommer fra Melhus og Trondheim, men det er også noen andre fra områdene rundt. Så de kaller seg et distriktkor.

Evangeliske sanger

Liv ble korets leder da hun og korets dirigent Roald Sagdahl snakket om å starte et kor. Hvis han dirigerte, ville hun dirigere med alt det praktiske. Og sånn ble det. Kvinner og menn som likte godt å synge kjente og kjære evangeliske sanger møttes.

–Og da er det flott å bli spurt om å synge, forteller Liv.

Nå kommer de til Levanger Frikirke og vil være hoveddelen i vår sanggudstjeneste i november.

Vil lyse opp mørket

Mange av sangerne i «Te Deum» var med i de mange ungdomskorene som fantes før på ulike bedehus i Trøndelag. Denne sangskatten bærer de med seg og vil gjerne være med å lyse opp i mørket, som fort kan dominere i november.

Tema for samlingen er «Når sangen bærer meg!» Pastor Anne Nordvoll gleder seg til søndagen, for hun sier hun er altetende når det gjelder sang- og salmeskatten, det er hjertespråket som rører ved de innerste strengene i hennes hverdag.

Denne ettermiddagen håper hun det tennes mange lys i Frikirkens lokaler.