Julekonserter på bøgda

Frank Scott med band starter en liten adventsturné onsdag.

Inviterer til amerikansk julemusikk i kirkerommet. Bak: Ann-Lill Grendahl, Arild Moe, Nina Brovoll, Bjørn Dyrnes. Foran: Frank Scott  Foto: Privat.

Kultur

- Jeg spilte konserter på ulike grendehus i distriktet i februar i fjor. Planen var å rekke over flere, men så kom det noen andre prosjekter i veien. Derfor kom tanken om julekonserter i kirker.

Frank Scott er en mann med mange jern i ilden.

I det siste har han kanskje vært mest kjent som driver av Havna Scene, hvor det har vært flere kjente navn på besøk det siste året.

Men Frank er også mye på farten selv, og mange helger er han opptatt med spillejobber på ulike arenaer.

Nå har han imidlertid satt av tid till en mini-turne før jul - i egen kommune.

Sammen med sitt egenkomponerte band går turen de aller fleste kirkebygg i Levanger.

Seks konserter

Det starter med Alstadhaug 5. desember, Ekne dagen etter.

Markabygda kirke får besøk 9. desember, før Frank og hans musikk-kanter tar turen til Okkenhaug og Ytterøy, før det hele avsluttes i Åsen kirke 12. desember.

Frank Scott med band spiller i Ekne kirke 6. desember.  Foto: Erlend Aune.

- Det er så mye som skjer i Levanger kirke før jul at vi bestemte oss for å droppe den denne gangen, men vi har planer der også etter hvert, smiler Scott hemmelighetsfullt.

Men med den gode mottagelsen på grendehuskonsertene så var ikke veien lang til å bestemme seg for kirkekonserter i bygdesamfunnene også.

Kjente og ukjente toner

Frank Scott har en kjærlighet for amerikansk musikkhistorie.

Derfor vil det naturlig nok bli gjenhør med både «White Christmas» og «Mary’s Boy Child», men også andre og mer ukjente sanger med amerikansk opphav er med på menyen.

- Jeg håper dette vil falle i smak, og det blir absolutt noen andre toner enn man er vant til fra de litt mer tradisjonelle julekonsertene, lover han.

Frank Scott har satt sammen sitt eget ensemble for anledningen.

Hans faste gitarist Arild Moe er selvsagt med, og denne gangen er også verdalingen Bjørn Dyrnes hyret inn på bass.

To gamle venner fra det glade 80-tall i Trondheim, Nina Brovoll og Ann-Lill Grendahl, bidrar med vakre stemmer både som solister og når de skal kore hovedpersonen selv.

Gratis for barna

Scott opplyser om at det kun vil være billettsalg ved inngangen.

Prisen er kun 150 kroner, og barn under 12 år har gratis adgang.

- Jeg synes det er så dumt at foreldre ikke kan gå på konsert fordi de ikke får barnevakt. Derfor gjør vi det på denne måten, og de er hjertelig velkommen til å ta med barna.