Har en plan om å servere mektig lyd

Spellemannspris-vinnerne opptrer i Levanger kirke.

Knut Reiersrud (t.v.) og Iver Kleive spiller i Levanger kulturkirke søndag 9. desember.  Foto: Pressebilde

Kultur

Levanger kulturkirke er søndag vertskap for konserten «Himmelskip» med de to kjente artistene som ved flere anledninger har stått bak mektig lyd i en rekke katedraler. Mange husker nok utgivelsene «Blå Koral» (1991), «Himmelskip» (1996) og «Nåde over Nåde» (2006). Utgivelser som konsertarrangøren beskriver som vakre bautaer over den langvarige sivilisasjonskollisjonen mellom europeisk kirkemusikk og afroamerikansk rytmikk og tonefølelse.

I Levanger kulturkirke søndag får publikum oppleve musikk fra de tre kritikerroste utgivelsene. Denne «Domkirketrilogien» er bygd på gamle norske folketoner og salmer, samt egne komposisjoner.

– La deg begeistre av særpreget og mangfoldet i disse vakre melodiene. Nyt kontrastene mellom det lavmælt nære og det voldsomme framført i spennende samspill mellom to av Norges fremste musikere, heter det i invitasjonen fra arrangørene.

Iver Kleive (født 25. mai 1949 Skien) er en norsk pianist, organist, dirigent og komponist. Kleive studerte orgel ved Musikkonservatoriet i Oslo, og ble uteksaminert derfra i 1972. Samme år hadde han sin debutkonsert. Han fortsatte orgelstudiene ved høyskolen i München, og tok eksamen der i 1976.

Knut Reiersrud (født 12. februar 1961) er en prisbelønt norsk blues-gitarist og komponist, kjent fra en rekke samarbeid i ulike musikk-sjangere, og bidrag til rundt tre hundre innspillinger.