Nå er tegnegleden tilbake

Hele denne uken har det vært topp stemning og store smil å spore blant de 14 utstillerne fra Staupshaugen verksted.

Oskar Matheus Munkeby trives godt når han får tegne og male. Da går det gjerne i fantasidyr. 

Kultur

De har hatt sin egen salgsutstilling i lokalene til Levanger Kunstforening i Kirkegata. Utstillingen har vist fram en rekke ulike bilder som verkstedgjengen har produsert og for første gang blir stilt ut.

– Vi spurte kunstforeningen om vi fikk låne lokalene denne uken, og det fikk vi lov til. Nå har vi utstilling fram til fredag, og håper på enda mer besøk, sier prosjektleder Marte Hveem Pedersen ved verkstedet.

Oskar ble utsolgt

Hun er strålende fornøyd med utstillingen, hvor Staupgjengen selv har produsert og valgt ut motiver. Prosjektet har pågått siden i høst, og mandag var bildene klare for framvisning i offentligheten. Da var det godt å kunne låne profesjonelle gallerivegger i sentrum for å komplettere opplevelsen for utstillerne.

– Å ha et slikt utstillingslokale gjør det ekstra spennende for utstillerne våre, sier hun.

For Oskar Matheus Munkeby har prosjektet vært en kjempefin opplevelse.

–Ja, jeg er kjempefornøyd. Jeg solgte alle mine bilder de første to dagene, sier han og viser fram de fargerike dyrene han har tegnet og stilt ut.

– Det er ulike dyr, som jeg henter fra fantasien. Jeg lar hodet bestemme hva jeg skal tegne, og da blir det mange forskjellige dyr, som ikke alltid kommer fra virkeligheten, sier han og smiler.

Magnus Aunan (f.v), Andreas Fossum, Geir Johansen, Nora Gotvassli, Marit Andresen, Hilde Marie Storaker og Oskar Matheus Munkeby viste stolt fram sine bilder. 

Han har nå produsert mange nye tegninger etter en periode hvor han har gjort andre ting. Men nå er tegnegleden tilbake for fullt.

– Nå skal jeg lage flere bilder framover, så får vi se om det blir flere utstillinger. Mormor har ønsket seg et bilde av meg også, så jeg får lage en spesialbestilling, sier han lurt.

Fornøyd kunstkjenner

Gallerist Trix Scherjon deltok på utstillingen onsdag og lot seg fascinere av utstillingen.

– Dette er kjempeartig. Det viser hvor viktig det er å la bilder snakke i stedet for ord. Og så er tegningene utrolig fine og varierte, sier hun.

Magnus Aunan (f.v), Andreas Fossum og Nora Gotvassli stilte med både sang og kunst. 

Marte Hveem Pedersen sier at prosjektet har vært så populært at de fortsetter arbeidet med prosjektet framover. De ønsker nemlig å lage flere utstillinger.

–Halvveis i uka er halvparten av bildene solgt, noe som er kjempebra.

Underveis i utstillingen er kunstnerne selv alltid til stede i tidsrommet fra klokken 10–12 til og med fredag. Da vanker det også musikalske innslag for dem som kommer for å se på bildene.

– Andre kunstnere har underholdning på åpningsdagen, men hos oss er det full pakke med sang og dans hele uka, sier Marte Hveem Pedersen før en trio tar for seg sine egne sangfavoritter på anlegget.