Ti gode tips for helgen

Godtåvåttå førrijul. Her finner du tid og sted for endel av det som skjer.

Alf Prøysens juleklassiker «Snekker Andersen og Julenissen» vises på kino i Levanger og Verdal.  Foto: Foto: Fantefilm/Nordic Film

Kultur

Ting du kan gjøre lørdag 8. og søndag 9. desember


Kutt ut julemaset: Levanger kulturkirke inviterer til en rolig og pengefri stund når kantor Neergård setter seg bak orgelet lørdag klokka 12.00. Orgelmeditasjon er en kort og enkel andakt med mye musikk og få ord. Ordene er det sokneprest Prestrud Mahlum som står for.

Førjulskonsert: Gå på Madam Backlund i julestria.  Levanger kammerkor inviterer lørdag klokken 13 til kammerkos under ledelse av dirigent Per Christian Rolin.

Slakting av gris:Tradisjon tro skal julegrisen slaktes på husmannsplassen med musikalsk følge på Stiklstad. Julearrangementet "Jul igjen" arrangeres lørdag og søndag. Begge dager fra klokken 12-17. Mange produsenter av lokal mat, husflid, handverk og redesign tilbyr sine produkter.

I helgen kan du oppleve jul på gammelmåten på Stiklestad. 

Det kan du gjøre i Leksdal og grendehuset Fossheim. Der kryr det av nisser i forestillingen Nissan i Nordfjellet. Spilles lørdag og søndag klokken 17. Billettbestilling: 970 17 313.

Gå på kino: Både Festiviteten og Verdal kino byr blant annet på Alf Prøysens juleklassiker «Snekker Andersen og Julenissen». Kinoen viser også den danske filmen «Julenissens datter».

Hogg juletreet selv: Jann Olav Kvistad i Fagerlia (Stiklestad) har åpent i feltet også i helgen.

Julemarked i Momarka: Dette skjer i grendehuset på søndag fra klokken 14-17. Der er det salgsboder med stort utvalg fra lokale utstillere. Noe underholdning og loddsalg blir det også. Og arrangørene har Kafè med salg av kaker og kaffe samt grøt.

Kirkekonsert: Åse-Rakel Bøhns julekonsert har blitt en tradisjon. Onsdag sang hun i Levanger kirke. Søndag er turen kommet til Ekne kirke. Hun har igjen med seg korene RejoiSing og Selbuklang, samt pianisten Odd Halvor Moen. Konserten starter klokken 18. Billetter selges på kultar.no.

Kevin Hovdahl Holmli under fjorårets konsert i Stiklestad kirke som ble svært godt mottatt. Søndag har du sjansen på nytt. 

Førjulskonsert med Kevin Hovdahl Holmli med gjester i Stiklestad kirke. Årets gjesteartister er Oda Johanne Leverås fra Levanger (trompet) og Maria Frøseth Rosenblom fra Steinkjer (sang). Konserten lørdag er utsolgt, men det er fortsatt muligheter på de to konsertene som er på søndag. De begynner klokken 16 og 19. Billetter får du kjøpt via kultar.no.

Tekst og sang: Julekonserten «Ventetid» i Okkenhaug kirke søndag kveld klokken 18.  Her blir det julesanger i flere sjangere, fra salmer, danseband, viser og populærmusikk. Mellom sangene er blir det flettet inn tekster som handler om ventetida og jula. Her får du også kjøpt billetter hos kultar.no

Sissel Hermann, Knut Tore Haugan og Elin Tuset kommer med «Ventetid» i Okkenhaug kirke.