Nå på nyåret blir deres fremføring ekstra spesiell

I tillegg blir den helakustisk, uten mikrofoner og forsterkere.
Kultur

4. og 5. januar 2019 holder andreårsstudentene ved skuespillerutdanningen på Nord en visekonsert på henholdsvis Tindved og Galleri Fenka.

– Begge stedene er det fantastisk akustikk, som tjener formålet på ypperste vis, sier Maija Skille, den anerkjente mezzosopranen som er sanglærer på utdanningen.

Litt endret tradisjon

De som er andreårsstudenter i år er det første kullet der samtlige får fullføre sitt treårige bachelorløp på utdanningen. Tidligere var det en utvelgelsesordning der en tredjedel av studentene ikke fikk fortsette etter det første året.

– Visekonserten er fast tradisjon, men har tidligere vært innbakt i teatervisningene. Siden det nå er mange flere studenter enn tidligere, bestemte vi oss for å la konserten stå på egne bein, forklarer Skille.

En vise hver

I år består andreklassen av 24 studenter, i motsetning til normalen på 14-16 studenter. Studentene kommer fra Søgne i sør til Tromsø i nord, og bor alle rundt i Verdal i leiligheter og bofellesskap.

I konserten skal hver av studentene fremføre en vise av en kjent artist.

– 24 viser av artister som Kari Bremnes, Erik Bye, Odd Børretzen, Jørn Simen Øverli, Rasmus Rohde, Ingrid Bjørnov, Egil Hegerberg, Lars Lillo-Stenberg, Kurt Weill og Edith Piaf er nøye valgt ut av meg, for å passe best mulig til den enkelte sanger, forteller Maija Skille.

I de unge skuespillernes tolkninger får visene nye, friske bein å stå på.

Bestod eksamen med glans

Maija Skille forteller om en gruppe studenter som har jobbet iherdig i sangtimene i hele høst.

– De bestod alle sangeksamen med glans før jul!

Konserten er altså helaktustisk uten mikrofoner og forsterkere, men studentene har med seg inderøyningene Maria Næss på piano og Bendik Lund Haanshus på gitar, mens Verdals egen Asgeir Skrove spiller bass.

Begge konsertene begynner klokka seks på kvelden.

Selv skal Maija Skille for øvrig gjeste Den Norske Opera & Ballett som 3. dame i Aleksander Mørk Eidems suksessfulle, moderniserte oppsetting av Mozarts Tryllefløyten til våren.