Marte Hallem kan få gjev heder

Verdalinger nominert til beste teaterforestilling 2018.

Teaterstykket Operasjon Oleander har fått en god mottakelse, og dramatiseringen kan nå også høste en pris. 

Kultur

Scene Midt er sammen med Foreningen Operasjon Oleander nominert til årets beste teaterforestilling i Trøndelag i 2018. Nominasjonen får produksjonsselskapet for forestillingen «Flukten», første episode i trilogien Operasjon Oleander.

Utawards

Det er Adresseavisen som foretar sin årlige Utawards-utdeling, hvor de gir ut priser i ulike klasser. Tre produksjoner er nominert til Trøndelag sin beste teateroppsetting i 2018, og de to andre nominasjonene går til produksjoner ved Trøndelag Teater.

– Vi synes det er veldig stas å bli nominert, og ser det som en anerkjennelse av langt, hardt og målrettet lagarbeid, sier Marte Hallem i Scene Midt. Hun har vært manusforfatter i produksjonen, mens Espen Løvås har hatt regi. Verdalingene Line Heie Hallem, Helga Haga og Mathias Melsæter Rydjord spilte tre av de fire profesjonelle rollene i stykket, mens Arnstein Langåssve fra Scene Midt var med som produksjonsveileder.

Episode 2

Nå jobber Marte med manus til episode to i trilogien. Den har premiere 1. september 2019, og har fått navnet «Muldvarpen». Operasjon Oleander er navnet på en tysk krigsaksjon som skjedde pinsa 1944, hvor over hundre fosninger ble arrestert av den tyske okkupasjonsmakten. Teatertrilogien tar for seg ulike hendelser som skjedde i forkant av operasjonen og var med på å utløse den.
Nå håper Hallem og de andre involverte i produksjonen at mange går inn på nettavisa til Adresseavisen og stemmer på dem slik at de vinner Utawards-prisen.
– Det var mange fra Innherred som var i Leksvik for å se produksjonen, blant annet var det en hel busslast som kom fra Verdal, Levanger og Røra. Vi håper så mange som mulig har lyst til å stemme stemme,sierssier på oss, men mest av alt håper vi folk kommer tilbake for å se episode to i september 2019, sier Marte Hallem.