Nå nærmer det seg igjen

250 spellmenn kommer til vinterens høydepunkt på Stiklestad.

Fra polskurset under spellmannstreffet i 2017, den gang under ledelse av Anne Merete Kvelstad.  Foto: Andreas Ryen Eidem

Kultur

Det spilles fra tre scener med til sammen 40 grupper når det tradisjonsrike spellmannstreffet på Stiklestad går av stabelen 18. og 19. januar.

Åpningskonserten fredag kveld klokken 18.30 er med BaJazz, Røra songlag, Tore Svendsberget og flere til, og halvannen time senere åpner spellmannspuben med dans og en egen verdalsscene med blant andre Exil, Kalles og Berits på scenen.

Drar til byen

Lørdag tar arrangementet turen innom Verdal hotell i sentrum, hvor det er gratis inngang for alle på Hotell-spell. Midt på dagen er det Lørdagskafé spesial på Stiklestad med konsert etterfulgt av minidans for barn fra tre til ti år. Utpå ettermiddagen blir det atter polskurs som en del av spellmannstreffet og lørdagskvelden er det ny spellmannspub og dans «overalt» på Stiklestad.

Masse god musikk

Deltakerlista med band og artister i 2019 ser slik ut: Grenslåt, Bent Jacobsen, Tore Svendsberget, BaJazz, Røra Songlag, Kalles, Exil, Berits, P. A. Røstads orkester, Levanger Trekkspillklub, På Sparket, Larsen og Larsson, Voikas, Namsos Trekkspillklubb, Reidar Aksnes orkester, Vuku Spellmannslag, Malm Trekkspillklubb, Ove Liff/Svein Kåre Haugens kvartett, Jan Arilds orkester, Svimmel i Tøflan, Steinkjer Trekkspillklubb, Monicas Toradergruppe, Skaugdal trekkspillklubb, Bjønnsporet Toraderklubb, Skyggene, Lanolaget, Trøkk i Bælgen, Levanger Toradergruppe, Levanger Spellmannslag, Arnold Lyengs, Strøms orkester, Arve Ulvin, Old Swing Boys, Njurunda Spelmannslag (Sundsvall), Verdal Mannskor, Haugens, Malmligan, Linda og Marits Bøljeband, Sexy Støura, Vigdis og Gutta, Verdal Spellmannslag, Søndre Trondhjems Spellmannslag.

Så her blir det nok stor stemning og mang en svingom.

Tidligere år

I fjor var det litt spesielt med Spellmannstreffet, idet Asmund Bjørken opprinnelig stod på spillelista, slik som ofte før, men måtte melde avbud. Kort tid etterpå gikk han bort.

Folkekjære Asmund har gått bort

Sovnet stille inn etter et kort sykeleie.

Innherred dekket spellmannstreffet både i 2017, 2016 og 2015, og reportasjene fra da kan du lese her:

Erik og Inger-Lise fra Stavanger reiste til Verdal for å danse

– Det som er fint er at det ikke bare er to-tre musikere på scenen, men fem-seks-sju-åtte.

Asmund i storslag på åpningen

Nesten fullsatt kirke da spellmannstreffet på Stiklestad ble innledet med kirkekonsert.

Tjåka fullt på spellmannstreff

Lørdagskafé spesial tok fullstendig av.


...og i 2013 så reportasjen slik ut i Innherreds Folkeblad Verdalingen

Omtalen av spellmannstreffet i 2013.  Foto: Faksimile fra lokalavisa

P.S. For de som ikke har gammeldansen helt i beina ennå, er det gammeldanskurs på Stiklestad 13. januar på kvelden, med Maj Brit S. Larsen og Geir Egil Larsen. Der undervises det i standard gammeldans som pols, vals, reinlender og polka.