Kjent TV-produsent i Oslo-gryta: – De beste scenene fins i Skogn og slike steder

TV-fremtiden ligger ikke i hovedstaden, tror han.

Arne Berggren, produsent i Shuuto AS og Dramasentrum Midtnorge.  Foto: Roger M. Svendsen

Kultur

Arne Berggren er produsent i selskapet Shuuto, og står dessuten bak Dramasentrum Midt-Norge som har etablert seg på Filmfabrikken i Levanger.

Berggren tror ikke TV-framtida nødvendigvis ligger i hovedstaden, selv om mange helt sikkert vurderer å flytte til Oslo for å gjøre karriere.

- Reis heller hjem, eller bli der du er. Fremtiden er sannsynligvis regional, poengterer han.

Kan bli senter for fjersynsproduksjoner

Kjent produsent tar med seg TV-dramaet og setter passerspissen midt i Norge. I Levanger.


Skogn vekker interessen

Dette kommer fram i et innlegg Arne Berggren har skrevet, og som nylig ble publisert i nettmagasinet Rushprint. Magasinet henvender seg fortrinnsvis til det film-, tv- og kinointeresserte publikum.

Forfatteren av innlegget er ikke ikke direkte overbevist om at at gullet er å finne på stedet hvor han selv kommer fra. Snarere argumenterer han sterkt for det øvrige Norge, med Skogn som et av eksemplene.

- Sier du ordet Oslo i pitchen, synker liksom folk sammen for tiden, mens moodboards fra Målselv, Smøla, Skatval eller Skogn, får dem til å rette seg opp og lytte, skriver han.

Thriller fra Levanger og spenning fra Stiklestad

Ideene kommer allerede til fritt utløp i det nye prosjektet Dramasentrum.


Står i kø i Maridalen

Arne Berggren mener det er lite som tyder på at tv-kanalene etterspør flere thrillere med stockshots fra Barcode og Operaen og dronebilder fra Kirkeveien ved midnatt, og beskriver det slik:

- Det kommer nok et par serier til i 2019 der noen lett desperat forsøker å gjøre Oslo til den metropolen den aldri kommer til å bli, og det er både noe paradoksalt og småtrist over virkemiddelapparatets våte drømmer om å se James Bond i Geirangerfjorden eller Bruce Willis på Voss, mens de norske produksjonene klumper seg sammen i Markveien eller står i kø oppe i Maridalen for å få med seg den samme gode gamle eika i bakgrunnen ved Maridalsvannet.

Dagens leder

Til oss kommer nok ikke James Bond

Men ikke se bort fra at en annen storproduksjon kan bli lagt til Innherred.


- Nå må vi våge å tro på det vi egentlig vet; at det aldri har vært lettere å skaffe seg det man trenger for å spille inn en tv-serie. Det tyter med bra skuespillere, skriveføre mennesker og samarbeidsvilje på absolutt alle steder i landet – det er spel og revy og amatørteater bak annenhver busk rundt om, og dessuten folk som kan og vil fortelle historier, formidler han.

Nå trenger de skuespillere

Til dramaserie som spilles inn i Levanger-området.


Hele innlegget finner du her.