Mange lokale fikk plaketten

Og en innflytta verdaling satte tonen før utdelingen.

Disse mottok plaketten fra 4H-klubber i Levanger og Verdal: Mari Hegge (Gull-stjerna 4H), Martne Nyborg (Gullstjerna 4H), Tove Tverdal Skaufel (Gullstjerna 4H), Amalie Aaker (Gullstjerna 4H), Julie By Brandt (Kvikk 4H), Karianne Rundhaug Haltvik (kvikk 4H), Tora Adeline Kjønstad (Skognbygda 4H), Viktoria Haugan (Fjellrosa 4H) og Anna Næss Larsen (Nøtter'n 4H). 

Kultur

Lørdag 2. februar var det det duket for plakettfest i Trondheim. Bunad- og dresskledde, stolte og glade over fullført løp i 4H, var 64 plakettmottakere med familie og venner samlet på Thon Hotell Prinsen sist lørdag, for å overvære historiens første plakettutdeling i 4H Trøndelag.

Folkemusiker Ingvild Blæsterdalen fra Verdal satte tonen, før Landbruksdirektør Tore Bjørkli inntok scenen. Han oppfordret i sin tale, ungdommen til å gå inn i framtiden med hele seg og ta med seg alt de er videre i livet som studenter og arbeidstakere. Respekt for natur og friluftsliv, og være med på å utvikle trønderbygdene var verdier Tore fremhevet.

For å få 4H-plaketten må man ha gjennomført og fått godkjent i alt 7 4H-prosjekt over minst 7 år. Gjennom styrearbeid, prosjektarbeid og deltakelse på kurs og ulike leirer, får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og en 4H-er som har fullført 4H-programmet sitter inne med mye kunnskap og erfaring om samarbeid på tvers av aldersgrupper, møteledelse og medlemsdemokrati. I tillegg deltar mange 4H-ere på kurs og leirer både nasjonalt og internasjonalt, og får på den måten en enestående anledning til å knytte nye vennskapsbånd og kontakter. Plakettmottakerne har mulighet til å fortsette sitt frivillige engasjement i 4H som alumnmedlemmer.