Hun skal løse en drøss merkelige oppgaver på fredag - trenger hjelp av verdalingene på direkten

Nå er det Verdals tur til å ta del i det poulære NRK-programmet.

Her blir Marit Jørpeland å se førstkommende fredag med øreklokker og mikrofon.   Foto: Tina Larsen

Kultur

Fredag klokken 17:00 går Marit Jørpeland på luften med Rune Nilson i radioprogrammet «Kolafei - lyden av fredag». Jørpeland kommer til å være strategisk stasjonert utenfor Sparebank1 i Verdal - dette er fordi innbyggerne kan være til essensiell hjelp for henne.

- Jeg kommer til å få en del oppgaver og trenger hjelp fra alle. Oppgavene kan være å skaffe de merkeligste og underligste ting. Hvis noen av lytterne har det Rune Nilson er på utkikk etter i hjemmet sitt, må de komme ned til Sparebank1 med det slik at vi kan bevise at vi har det, sier Marit Jørpeland som har fått æren av å ha på seg øreklokker og bruke mikrofon på direktesendingen.

Mange oppgaver

Skulle oppgaven for eksempel være å anskaffe en lur, må man dra ned dit, blåse i den og lage lyd, for så å få neste oppgave.

- Det er så masse forskjellige oppgaver vi kan få - det kan være alt mulig. Tidligere har det vært å anskaffe så mange innbyggere som mulig, og eventuelt lage en sang sammen eller fremføre noe annet, forteller Jørpeland.

Marit Jørpeland vil slå de tidligere kommunene som har deltatt i programmet.   Foto: Tina Larsen

 

Hun understreker at man ikke nødvendigvis trenger å møte opp, men at hun håper at folk reagerer og blir med hvis de har noe å bidra med.

- Det hadde vært så gøy å slå de andre som har vært med, slik at vi kan vise hvor effektivt og godt samfunn vi har her i Verdal!