Levanger Storband i storform

Levanger Storband har hatt en oppsiktsvekkende fremgang.

Dirigenten Jonas Wannebo, som også var en utmerket trommeslager og konferansier.  Foto: Ole Kristian Harr Salater

Kultur

For anledningen var den tradisjonelle fredagskonserten etter fakkeltoget på Martnan flyttet fra Fenka til T-A-lavoen på Torvet.

Lavoen var fylt til randen av jazzhungrige entusiaster som forsto å sette pris på storbandets prestasjoner. Det var lagt opp til et stort og ambisiøst repertoar med evergreens. Jeg har aldri sett før at dirigenten ledet orkestret fra trommesettet foran orkestret, men det fungerte fint.

Å fordele ære og berømmelse mellom solistene blir feil, men vi må likevel nevne vokalisten Maren Lindsetmo Kvam som bl.a. fremførte Route '66 med fynn og klem, og dirigenten Jonas Wannebo som også var en utmerket trommeslager og konferansier. Solistene på trompet, sax, piano, bass og gitar gjorde også en fin jobb. Orkesteret er i stadig utvikling og har hatt godt av å få Jonas Wannebo som fast dirigent.

Jeg tror det er sunt at orkestret består av både undom og eldre erfarne musikere. Når Levangerbrassen og Trond Kolaas er på plass er vi i trygge hender. Orkestrets presisjon har blitt betydelig bedre og orkestret fremstår med friskhet og innsatsvilje. Skulle jeg ha noe å kritisere må det være det som "på fint" kalles stemmings-differanser. De som trenger å vite det vet hva det er. Det er gledelig at Universitetet bidrar med solide musikkstudenter til orkestret. Levanger Storband har blitt en institusjon som vi kan være stolte av.

Ole Kristian Salater