Når biblioteket stenger lørdag oppstår magien i lokalene

  Foto: Verdal bibliotek

Kultur

60 påmeldte barn og voksne inntar i ettermiddag «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom». Som seg hør og bør vil det første som skjer være at valghatten plasserer elevene i ett av de fire husene. Deretter er elevene klare – med tryllestaven i handa – til å prøve seg på å postulere trylleformler, spå hverandre i kaffegrut og mikse magiske eliksirer – blant annet. Alt i tråd med J. K. Rowlings bokserie om Harry Potter.

Mange år har gått siden den første Harry Potter-boka ble utgitt i 1997 i England. Ti år og sju bøker senere fikk en hel verden se hvordan det gikk med Harry Potter. Men, uten å spoile slutten for den som så langt ikke har lest eller sett siste bok, kan vi slå fast at Harry Potter lever videre. Og er du i Verdal i ettermiddag, ikke bli redd dersom du plutselig oppdager litt ekstra mange kapper. Eller katter. Kanskje det bare er professor McSnurp som har landet i Verdal?

Hva leser du?

Audun G. Larsen (30), Verdal. - Jeg leser «The Storm before the storm: The beginning of the end of the Roman Republic» av Mike Duncan. Boka forteller om begynnelsen og slutten på det romerske riket, en fascinerende historie om en stat med en spesiell politisk styring.  Foto: Verdal bibliotek

Amalie Gran (6), Inderøy, sammen med farmor Kristin Roel Gran. - Akkurat nå leser jeg «En hemmelig venn» av Helena Bross. En artig bok som handler om de som går i klasse 1B, - akkurat som meg som også går i 1. klasse. Mange fine bilder, og er akkurat passe å lese for meg. Det er koselig å lese bok sammen med farmor.