Han får vise seg frem på Stiklestad som årets medspiller

Vetle Røsten Granås er valgt ut som årets medspiller for årets olsokdager. 

Kultur

Hvert år presenterer olsokdagene et ungt kunstnerisk talent som årets medspiller.

I år falt valget på 17 år gamle Vetle Røsten Granås.

Vetle er vokst opp i Oslo og i Verdal, og han går første året på musikklinja ved Inderøy videregående skole. Han ønsker å utdanne seg innen teater og sang, «en syngende skuespiller», som han selv beskriver det.

Allsidig ungdom

17-åringen har allerede mye sceneerfaring. Han har blant annet sunget på Drømmeaften og vært med i Spelet om Heilag Olav, forestillinga Norge - Brasil på Det Norske Teatret, Elden i Røros, ogi flere av Verdal Teaterlag sine oppsetninger.

I fjor høst hadde han hovedrollen i utendørsteateret «Eplene i Messehagen» på Malm. Ei forestilling som fikk strålende omtale blant annet i Adresseavisen og Trønder-Avisa.

Publikum får møte Vetle ved flere anledninger under Olsokdagene på Stiklestad, blant annet vil han ha sin egen nattkonsert i St. Olavs kapell.

Her vil han presentere musikk og sang basert på musikalske opplevelser som har vært avgjørende ved ulike begivenheter i Vetles liv. Som musikalsk følge har Vetle fått med seg tidligere medspiller Torfinn Hofstad.