Dette galleriet er helt okai, og mer enn det

Kultur

Galleri OKAI i Levanger har og har hatt et svært aktivt vårsemester. I april fyller de fire galleristene, Oddvar Lynum, Kirsten Marschhäuser, Arnljot Nilsen og Ingvild Sørensen, hele det nystartede Galleri Kraftgrønt (Verdal) med utstillinga «Jeg velger meg april».

Sommerutstilling

Alle fire deltar også på Galleri Såinnhuset (Klostergården på Tautra) sammen med en rekke andre kunstnere.

Dette galleriet åpnet sine dører palmesøndag, og utstillinga kan oppleves hele sommeren fram til september.

Separatutstilling

Kirsten Marschhäuser har i tillegg separatutstilling på Galleri Landlig (Gulburet, Inderøy) fra midten av mai. På Galleri Landlig finner man også en serie innrammede tusjtegninger av Ingvild Sørensen.

Videre deltar Oddvar Lynum på Bryggeutstillinga (Råkvåg) som åpner i mai.

Arnljot Nilsen er i gang med å montere utstillinga «Jeg velger meg april» i Galleri Kraftgrønt.   Foto: Privat

Det kan også nevnes at maleri fra Galleri OKAI pryder vegger på Jordbærpikene i Levanger.

I mars (og i august -18) ble det arrangert kurs i abstrakt maling i galleriets lokaler, der alle de fire galleristene deltok.

Den meget kompetente kunstneren (og musikeren) Bjørnulf Dyrud fra Hamar var instruktør på disse kursene, og kursdeltakerne har allerede avtalt et tredje kurs med Dyrud som instruktør.

De fire galleristene har omfattende egenproduksjon av kunst, og bildene som ikke befinner seg rundt omkring på ulike utstillinger kan ses i Galleri OKAI i sentrum av Levanger, hvor det stadig henger nye bilder på veggene og i vinduene.

Kunstproduksjonen har stor spennvidde – fra rolige, dempede naturbilder til mer fargesterke og utfordrende abstrakte uttrykk innen akvarell, akryl og tegning.

Skrevet av Galleri OKAI