Hun blir ny Gudrun i spelet, etter at den som skulle vært ikke kan

Kjersti Dalseide blir den nye Gudrun. 

Kultur

På grunn av jobbsituasjon og muligheter for avvikling av ferie har Hanne Skille Reitan sagt fra seg rollen som Gudrun i årets utgave av spelet. Det skriver Stiklestad Nasjonale Kultursenter i ei pressemelding tirsdag.

– Det går rett og slett ikke opp i år, sier Hanne og beklager dette for sin egen del.

Kjersti Dalseide kommer altså inn og tar rollen som Gudrun i spelet.

Dalseide, fra Ål i Hallingdal, er fast ansatt på Det Norske Teatret, og er utdannet fra Teaterhøgskolen i Oslo. Hun har blant annet spilt Julie i «Romeo og Julie», Karoline i «Kasimir og Karoline» og nå seneste tolket hun Mona Juul i «Oslo». Hun har også spilt Solveig i «Peer Gynt» på Gålå i 2016.

Regissør Peer Perez Øien synes det er synd at Skille Reitan ikke kan spille Gudrun i år, men er svært glad for å ha fått på plass Dalseide som erstatter.

– Kjersti er en seriøs, dedikert skuespiller med stort register som alltid lager tydelige karakterer med nerve og dybde. Hun er ikke redd for å ta modige valg med rollene sine og er både leken og analytisk i prøvearbeidet, sier Øien i pressemeldingen.

Han har tidligere jobbet med henne både i «Songfuglen» og «Kasimir og Karoline» på Det Norske Teatret.

– Jeg er overbevist om at Kjersti vil skape en nyansert Gudrun med både kraft, lekenhet og sårbarhet og ser frem til samarbeidet, avslutter Øien.