Han fotograferer hverdagslige betraktninger og stiller det ut

Et av Dan Skjæveland sine verk, som stilles ut gjennom Levanger kunstforening. 

Kultur

Fotoutstillingen åpnet lørdag 4. mai.

–Dan Skjæveland fotograferer i hovedsak motiver tilgjengelig for de fleste av oss. De gangene han blir konfrontert med mer dramatiske utsikter, som i Grand Canyon 2017, kommer han tilbake med bilder som minner oss om at det finnes flere måter å se disse landskapene på, skriver Levanger kunstforening i en pressemelding i forkant av utstillingsåpningen.

Uvante betraktninger

–Hans bruk av refleksjoner, tekstur og dybde gjør at skillet mellom forgrunn og bakgrunn oppløses og vi inviteres med til å betrakte våre omgivelser på et vis vi ikke normalt er vandt til. Det vi ender opp med å se er ofte ukonvensjonelle bilder som den amerikanske fotografen Bill Dane beskrev som «visuelle dikt, samlet sammen på våre offentlige steder», skriver kunstforeningen videre.

Hvordan kan et fotografi se ut? Dette er det store spørsmålet som ligger til grunnlag for Dan Skjæveland sitt arbeid.

–Gjennom rekontekstualisering, referanser til amatørfotografiet og arbeid med lag setter han ut for å produsere bilder som kan oppleves som nye og dermed vil kunne føre til nye tanker omkring fotografiet og våre omgivelser.

Utstillingen består av tolv bilder tatt over en periode på fem år, som er satt sammen for første gang i anledning denne utstillingen.

Dan Skjæveland debuterte på Høstutstillingen i 2014 og ble samme år tildelt medlemskap hos NBK og UKS. Han har mottatt stipender fra institusjoner som Norsk Kulturråd, Statens Kunstnerstipend og Norsk Fotografisk Fond, samt hatt flere utstillinger nasjonalt.