Snakk om

Noen kilo lettere og i litt bedre form: Alt e mule

Det startet på Trones noen dager etter at Ringerikes Petter Ellefsen hadde scoret sitt første mål i eliteserien. Nå er generalprøven med Trønder-Øst-løpet gjennomført og St. Olavsloppet står for tur for en 14 kilo lettere Kristian. 

Kultur

En oktoberdag i fjor. Andpusten fikler jeg frem nøklene fra lomma etter å ha slitt meg opp trappene til leiligheten min. Tenker at jeg snart må begynne å ta heisen. Kaster meg ned på sofaen og hiver i meg den siste resten av potetgullposen fra i går.

Ute går livet sin vante gang. Det er høstferie, RBK leder eliteserien og Ringerike har gjort et ålreit inntrykk i de første kampene av hockeysesongen. For noen dager siden satte Petter Ellefsen inn sin første scoring i eliten, en av flere spillere som jeg har fulgt fra junior på NTG opp til seniornivå.

Skal jeg ta heisen i morra? Eller skal jeg gjøre et seriøst forsøk på å kunne gå noenogtyve trappetrinn uten å bli sliten? Det er lysning i sikte. I slutten av høstferieuka er det nemlig meldt shortsvær. Her kan det ligge en mulighet til å komme seg ut uten å måtte pakke seg inn i ull og allværsjakke.

Trones, fredag 12. oktober. Den første skikkelige treningsturen på noen år. Lørdag og søndag følger to turer i Hommelvik, den siste så lang at det føles nødvendig å varsle mamma underveis, om at alt går bra.

Jeg er i gang, og selv om jeg har vært det noen ganger før også, føles det mer bestemt nå. Pappa bor på helsetunet, og kanskje mimrer han om turene vi hadde sammen mens han var sprek. Gjennom vinteren legges treningen ofte til timen før Ringerike kan sees på TV2 Sumo. Åtte måneder senere har jeg fått etappe i mitt comeback i St. Olavsloppet for Malvik. Fra Mule. Alt e mule.

Jeg tror ikke Petter var den alle hadde sett for seg i eliten, uten en eneste seniorkamp som junior. Det er mye å gå på, fortsatt. For meg også. Minus 14 kilo på vekta er mer merkbart enn at løpeformen er så bra. For det er den ikke. Men jeg slapp å ta heisen. Petter og Ringerike tok heisen ned.

Men de skal løpe opp trappene neste sesong.

Petter Ellefsen ble kåret til Ringerikes beste spiller av supporterne til Ringerike Panthers i fjor.